OP ZOEK NAAR DE BESTE INGREDIËNTEN VOOR
DE BEHANDELING VAN ACNEGEVOELIGE HUID?

Acne bestaat in vele soorten en er zijn ook vele soorten behandelingen voor. Wat voor jou de juiste behandeling is, hangt af van de onderliggende oorzaak van jouw uitbraak (bijvoorbeeld stress, verstoorde hormoonbalans, dieet…) en van de ernst ervan.

In de meeste gevallen van acnegevoelige huid kunnen de juiste vorm van reiniging en het gebruik van aangepaste, dagelijkse verzorgingsproducten met aanbevolen dermatologisch actieve ingrediënten helpen je poriën schoon te houden en nieuwe puistjes te voorkomen. Maatregelen zijn altijd mogelijk en je bent hier op de juiste plek om richtlijnen te vinden voor de juiste oplossingen!

JOUW VRAGE
NON
ZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik van restlittekentjes ten gevolge van acne afkomen?

Restlittekentjes ten gevolge van acne zijn bijzonder moeilijk te behandelen. Sommige dermatologische praktijken zoals microdermabrasie, chemische peeling, laserbehandeling en behandeling met micronaalden kunnen helpen. In het ideale geval voorkom je echter dat er zich überhaupt restlittekentjes gaan vormen ten gevolge van acne. Dit is mogelijk met medicatie zoals antibiotica.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe kan ik van acne afkomen?

Milde vormen van acne kunnen worden behandeld met de juiste dermocosmetische oplossingen. Reinig de huid tweemaal per dag zacht met micellair water of een schuimende reinigingsgel. Gebruik daarna dagelijkse huidverzorging met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Waardoor wordt acne veroorzaakt?

Bij acne leidt een onevenwicht in hormonen die androgenen worden genoemd ertoe dat de talgklier heel veel olie gaat aanmaken. Diezelfde hormonen zorgen voor een grotere productie van huidcellen in poriën. Hierdoor raken de poriën verstopt met een mengsel van cellen en talg, waardoor ze een voedingsbodem gaan vormen voor bacteriën die acne veroorzaken.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe kan ik van rugacne afkomen?

Milde vormen van acne op het lichaam kunnen worden behandeld met de juiste dermocosmetische oplossingen. Reinig de huid tweemaal per dag zacht met een schuimende reinigingsgel. Gebruik daarna dagelijkse huidverzorging met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.

Was dit nuttig?

BELANGRIJKSTE
ACTIEVE INGREDIËNTEN VOOR ACNEGEVOELIGE HUID

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten waarop je moet letten? Algemeen gezegd vallen topische ingrediënten tegen onvolkomenheden uiteen in twee categorieën: Ingrediënten die poriën deblokkeren en ingrediënten die bacteriën bestrijden.

Salicylzuur is een zeer effectief ingrediënt in hydraterende producten en gezichtsreinigers voor acnegevoelige huid omdat het dode huidcellen verwijdert en overtollige olie oplost. Veel producten bevatten ook antibacteriële ingrediënten zoals zinksulfaat en benzoylperoxide. Als algemene regel geldt dat je moet zoeken naar niet-comedogene producten (die je poriën niet verstoppen).

JOUW SOS
RESCUE PRODUCTEN

Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet: In deze artikelen vind je aanbevelingen voor goede producten die je rechtstreeks bij de apotheek kunt kopen zonder doktersvoorschrift.

Je vind hier ook specifieke tips om je vettige, acne-gevoelige huid te reinigen en af te komen van mee-eters, acne littekens en vlekken. Verder hebben we een artikel over het belang van slaap voor een mooie, gezonde huid - acne-gevoelige huid heeft een schoonheidsslaapje nodig!

Als verzorgingsproducten zonder doktersvoorschrift voor jou niet sterk genoeg zijn (vooral als je last hebt van cystische acne), dan vind je in dit gedeelte ook informatie over medische behandelingen van acne die alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn: Topische retinoïden, orale antibiotica en isotretinoïne (Accutane). We gaan ook in op de bijwerkingen waar je op moet letten.

BESTE LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.