WAAROM HET ZOVEEL TIJD VERGT OM
DE HUID TE ONTDOEN VAN ACNE

Duration Default Icon 4 min leestijd

Wondermiddeltjes die van de ene dag op de andere de huid compleet ontdoen van acne bestaan natuurlijk niet, hoewel iemand die last heeft van een huid met neiging tot acne hier wel van zou durven dromen. De werkelijkheid is anders: opdat verzorgingsproducten voor een huid met neiging tot acne doeltreffend kunnen inwerken, horen er op z’n minst weken eerder dan dagen te verstrijken. Acne is immers vaak genetisch bepaald, of kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen en/of schommelingen die verantwoordelijk zijn voor allerlei overige complexe processen in het lichaam.

DE HUID SNEL ONTDOEN VAN ACNE?

Wondermiddeltjes die van de ene dag op de andere de huid compleet ontdoen van acne bestaan natuurlijk niet, hoewel iemand die last heeft van een huid met neiging tot acne hier wel van zou durven dromen. De werkelijkheid is anders: opdat verzorgingsproducten voor een huid met neiging tot acne doeltreffend kunnen inwerken, horen er op z’n minst weken eerder dan dagen te verstrijken. Lees verder om te weten te komen waarom dit zo is.

ACNE IS GENETISCH BEPAALD

Zo kun je de schuld naar je ouders doorschuiven!


Acne is deels genetisch bepaald: met andere woorden, het komt voor in families. Bij sommigen is er namelijk een genetische aanleg voor de productie van veel talg (huidolie), waardoor de poriën verstopt raken en er een broedplaats ontstaat voor de bacteriën die puistjes veroorzaken. Het is uiteraard onmogelijk om je genen te veranderen, dus als je deze genetische aanleg hebt, dan zal het langer duren voordat je van je acne afkomt. Maar laat de moed zeker niet zakken! Bij regelmatig en consequent gebruik kunnen de juiste deskundige verzorgingsproducten de huid met neiging tot acne op doeltreffende wijze onder controle houden.

ACNE IS HORMONAAL

Acne heeft vele oorzaken (voeding, levensstijl, medicatie...), maar de voornaamste oorzaak zijn hormonale schommelingen die hormonale acne teweegbrengen. Dat is de reden waarom acne in de puberteit de kop opsteekt, en waarom het vaak zijn niet zo fraaie kop opsteekt in combinatie met de cyclus van een vrouw. Acne komt ontzettend vaak voor: 80% van de tieners en 40% van de volwassenen heeft er last van 1.

Androgenen, geslachtshormonen die worden aangemaakt door de testikels bij mannen en de eierstokken bij vrouwen, stimuleren de talgklieren, dewelke opgedragen worden overmatig veel talg te produceren. Ze zorgen er ook voor dat de opperlaag van huid alsmaar dikker en plakkeriger wordt, waardoor de poriën al sneller verstopt raken en puistjes ontstaan.

Omdat hormonale acne een complex proces is, vergt het tijd om van hormonale acne af te komen. Een doeltreffende hormonale acne-behandeling voor vrouwen is de orale anticonceptiepil (OCP). Het brengt je hormonen weer in balans en bevordert een heldere teint. De pil zou na een paar weken moeten beginnen inwerken, waarna de huid merkbaar helderder zal ogen. Voor mannen daarentegen, of als de OCP niets voor jou is, zijn er deskundige oplossingen in de apotheek die je effectief van acne afhelpen. De meest doeltreffende oplossing voor de huid met neiging tot acne? Een consistent gebruik van de voor jou aangewezen verzorgingsproducten! Zelfs de meest allesomvattende oplossingen hebben een paar weken nodig om effectief in te kunnen werken.

Klik  HIER voor een uitgebreid artikel over hormonale acne.

ACNE KAN DE VORM AANNEMEN VAN
CYSTISCHE ACNE

Cystische acne is de ernstigste vorm van acne, met diepe, gevoelige, rode en gezwollen plekken die cysten genoemd worden . Omdat de cysten erg ontstoken zijn, duurt het enige tijd alvorens de gerichte verzorging optimaal kan inwerken. Om de bacteriën te doden die verantwoordelijk zijn voor de ontsteking bij cystische acne, kan de arts antibiotica voorschrijven, zoals doxycycline. In de ernstigste gevallen zal uw arts een sterk geneesmiddel, isotretinoïne (Roaccutane), voorschrijven: dit zorgt ervoor dat de huid minder olie produceert, waardoor ze droger wordt en er minder snel puistjes ontstaan. Beide strategieën hebben enige tijd nodig om te werken. Na ongeveer een maand kan je een verbetering opmerken. Voor een sneller resultaat kan je een combinatie aangaan met deskundige dermocosmetische oplossingen van de apotheek. Deze zullen de effecten versterken en optimaliseren.

ACNE KAN OOK VOORVALLEN BIJ DE DROGE HUID

Over het algemeen wordt acne beschouwd als een probleem waar een vette huid last van heeft, maar ook een droge huid is vatbaar voor acne. Hoewel de huid droog is, zijn de vormingsmechanismen van acne in wezen dezelfde. De poriën raken verstopt met dode cellen en talg, waardoor ze een broedplaats worden voor een bacterie, P. acnes genaamd, die zich in de verstopte porie vermenigvuldigt en een ontsteking veroorzaakt (met andere woorden, een puistje). Het kan zelfs meer tijd vergen om de droge huid met neiging tot acne optimaal te verzorgen, met name omdat deze juist een milde huidverzorging vereist. Als gevolg van agressieve producten en krachtige peelings zal het huidoppervlak aangetast worden en gevoelig aanvoelen, wat leidt tot roodheid en schilfering. Net als bij de overige vormen van acne is ook in dit geval het uitoefenen van geduld van doorslaggevend belang voor een doeltreffende verzorging met optimaal eindresultaat.

HOE KOM IK SNEL
VAN ACNE AF

Acne is een chronische huidaandoening die jarenlang kan aanhouden, maar met de juiste deskundige verzorgingsoplossingen kan je acne na een paar weken onder controle krijgen. Het volstaat om de juiste verzorging consequent en met regelmaat toe te passen!

Snel van je acne afkomen begint bij een goede reiniging van je huid. Wij raden hiervoor een product aan dat de huid op milde wijze ontdoet van overtollig talg en dode huidcellen, zonder de barrière van het huidoppervlak aan te tasten.

DE MEEST DOELTREFFENDE
VERZORGING VOOR DE HUID MET NEIGING TOT ACNE?

Eens je de huid hebt gereinigd, hoor je hierna een verzorgingsproduct aan te brengen die speciaal ontwikkeld werd voor de huid met neiging tot acne. Sommige dermocosmetische oplossingen combineren een krachtige dermatologische cocktail van actieve bestanddelen om poriën te ontstoppen, ontstekingen te kalmeren en de bacteriën die puistjes veroorzaken te doden, en tegelijkertijd het evenwicht tussen de vriendelijke bacteriën van de huid te herstellen.

Puistjes verdwijnen niet als bij toverslag van de ene dag op de andere, maar ontstekingen kunnen wel onmiddellijk worden verzacht voor een minder rode huid, en met een heldere, stralende huid na slechts enkele weken.

Klik HIER voor meer informatie over de oorzaken van acne.

1 Ann Dermatol Venereol. 2010 Nov;137 Suppl 2:S49-51. doi: 10.1016/S0151-9638(10)70024-7. [Recent data on epidemiology of acne.] Dréno B.

TRUE
OR FALSE

True-or-false-visual-3

SUIKER KAN EEN HUID MET
DE HUID MET NEIGING TOT ACNE VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuikerspiegel ineens sterk stijgt).  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om de huid gezond te houden worden zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel best vermeden. In plaats daarvan doe je er goed aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN PUIST UITKNIJPEN IS
GEEN GOED IDEE.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje heeft nadelige effecten voor de huid met neiging tot acne. Dat is omdat het geïnfecteerde haarzakje beschadigd kan raken waardoor de ontsteking alleen maar verergert. De vuiltjes op de vingernagels kunnen trouwens een huidinfectie teweegbrengen. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en wordt het beste achterwege gelaten!
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR DE HUID MET NEIGING TO ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar klinisch bewijs dat chocolade een effect heeft op een onzuivere huid. Iedereen is echter anders, dus het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen wel zorgt voor meer puistjes. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

VETTE VOEDING
MAAKT DE HUID VET.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort wel vaker dat vette voeding leidt tot meer ophopende olie in de poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, spek en frietjes zullen geen verhoogde neiging tot acne veroorzaken, maar matiging is altijd de beste oplossing voor de gezondheid in het algemeen.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

ALLE PRODUCTEN ZIJN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén vereiste = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken in de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.