HELP!
MIJN ALLERGIEËN BEGINNEN HUID AAN TE TASTEN

Het kan niet genoeg worden herhaald: Allergieën uiten zich vooral via de huid. In dit onderdeel kom je alles te weten over contactdermatitis, netelroos en huid met neiging tot atopisch eczeem.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe ziet een allergische reactie op de huid eruit?

Dit hangt af van het type reactie. Netelroos ziet eruit als rode bultjes op de huid. Contactdermatitis is een rode, schilferige uitslag die soms gepaard gaat met blaren en ettervorming. Bij eczeem ontstaan er rode, droge vlekken op de huid, vaak met zichtbare krabwondjes. Meer subtiele reacties die op allergieën lijken, kunnen de vorm aannemen van verweerde rode vlekken op de huid.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen uitslag ten gevolge van een allergische reactie?

Verkoel en verzacht de huid met thermaal bronwater. Versterk daarna de huidbarrière met een hypoallergeen hydraterend verzorgingsproduct. De helpt je beschermen tegen contact met allergenen zoals pollen of wasmiddelen. Als je regelmatig last hebt van allergische reacties, is het raadzaam om een afspraak te maken met een allergoloog.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat betekent het als ik een gevoel van jeuk op mijn huid ervaar maar uitslag zie?

In dat geval heb je mogelijk een gevoelige huid. Er zijn bij een gevoelige huid vaak geen zichtbare tekenen. Mensen met een gevoelige huid hebben voortdurend of als reactie op inwendige of uitwendige uitlokkende factoren zoals UV, hormonale schommelingen, enz. een jeukend, trekkerig, prikkend, brandend of stekend gevoel.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe lang duurt een allergische huidreactie?

Dit hangt af van het type reactie. Urticaria (netelroos) duurt normaal gezien niet langer dan 24 uur. Eczeem is een chronische aandoening die over een periode van meerdere jaren moet worden behandeld. Meer subtiele reacties die op allergieën lijken (jeukerig of branderig gevoel) kunnen snel worden verzacht met een spray van thermaal water en een hypoallergene barrièrecrème.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE CONSUMPTIE VAN ALCOHOL KAN
HUIDALLERGIEËN VERERGEREN.

WAAR WRONG-ANSWER

Alcohol is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcohol allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende types huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DIY-RECEPTEN ZIJN
UIT DEN BOZE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in de keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij de allergie-gevoelige huid. Veel ingrediënten van natuurlijke oorsprong kunnen immers erg irriterend zijn voor de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stofdeeltjes en allergenen op, en net daarom horen ze regelmatig grondig afgespoeld te worden. Gebruik hiervoor hypoallergene zeep of een product dat specifiek ontwikkeld werd om make-upkwasten uit te wassen. Op die manier kun je de huid al makkelijk vrijwaren van een allergische reactie.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

FRUIT EN GROENTEN
KUNNEN GEEN HUIDALLERGIEËN VEROORZAKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige fruit en groenten bevatten hoge concentraties salicylaat (verwant met aspirine). Wanneer mensen die hieraan gevoelig zijn salicylaatrijk voedsel nuttigen, kan dit allergische symptomen zoals koorts, astma, een neiging tot atopisch eczeem en huidreacties aanzienlijk verergeren.
Ontdek meer

HELP! 
MIJN ALLERGIEËN BEGINNEN MIJN HUID AAN TE TASTEN

Je komt ook alles te weten over de belangrijkste allergische reacties op andere lichaamsdelen, zoals allergische conjunctivitis, rinitis, astma of voedselallergieën. Opvallend is dat 80% van alle allergieën zich via de huid uiten (meer bepaald onder de vorm van huiduitslag die jeukerig aanvoelt)*. Zo kan een voedselallergie of een seizoensgebonden pollenallergie netelroos die extreem jeukerig aanvoelt, veroorzaken.

Deze artikels bevatten heel wat tips om allergische reacties te vermijden, aangezien alledaagse factoren zoals de manier van schoonmaken, de hoeveelheid alcohol die we drinken en onze stressniveaus allergische reacties stuk voor stuk kunnen beïnvloeden. 

We delen ook onze professionele tips om reacties onmiddellijk te verzachten met producten die vrij verkrijgbaar zijn in de apotheek en we leggen ook uit wanneer je beter medische hulp zoekt. 
*Profilering van allergische of intolerante huid. Frankrijk en Duitsland. A+A. Februari 2009

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel geval ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.