DE AANGEWEZEN CRÈMES VOOR DE HUID MET NEIGING TOT ATOPIE?
HET REGELMATIG AANBRENGEN VAN EEN GOEDE VOCHTINBRENGENDE CRÈME IS EEN MUST. DIT HOEFT ECHT GEEN DIKKE CRÈME TE ZIJN.

Duration Default Icon 2 min leestijd

Eczeem ontstaat als gevolg van een tekort in de lipidenfilm. Dit is het vetlaagje dat het huidoppervlak, ook wel de huidbarrière genoemd, van nature beschermt. Net daarom is het belangrijk om de droge huid met neiging tot eczeem regelmatig en consequent te hydrateren m.b.v. een gerichte vochtinbrengende crème. Dit hoeft echter geen dikke, kleverige textuur te hebben: er zijn tal van crèmes met een aangename lichte textuur verkrijgbaar die tegelijkertijd doelgericht inwerken op de huid met neiging tot eczeem

HET VERTREKPUNT: VERDIEP JE IN
DE ACHTERLIGGENDE OORZAKEN VAN ECZEEM

De huid met eczeem is constitutioneel droog. De huid is m.a.w. van nature droog en beschikt niet over de nodige huidbeschermende lipidenfilm die instaat voor een gezonde huid. Hierdoor kunnen huidirriterende deeltjes (ongeschikte cosmetica, waspoeder, enz.) en allergenen uit de omgeving (huisstofmijt, pollen, enz.) de huid zomaar binnendringen. En dit kan hevige jeuk en ontstekingen veroorzaken.
Eczeem heeft een genetische component, is familiegebonden en komt regelmatig voor bij pasgeborenen en kinderen jonger dan 5 jaar, en kan mogelijk aanhouden tot op volwassen leeftijd.

DOOR DE HUID CONSEQUENT EN REGELMATIG TE HYDRATEREN,
KAN JE ECZEEM ONDER CONTROLE HOUDEN

Bij eczeem op het lichaam of in het gezicht volstaat het niet om af en toe verzachtende crèmes (vochtinbrengende en verzorgende crèmes) te gebruiken: je moet er consequent mee zijn, ook als je op dat moment geen last hebt van een eczeemopstoten. Zorg ervoor dat je vlak na het douchen of baden een crème, speciaal ontwikkeld voor de huid met neiging tot atopie, aanbrengt. LIPIKAR Balsem AP+M is ideaal als de huid een rijkere textuur nodig heeft (bijvoorbeeld bij eczeemopstoten of een drogere huid tijdens de wintermaanden). LIPIKAR Melk is ideaal als de huid een lichtere textuur nodig heeft (bijvoorbeeld als de huid niet te droog aanvoelt of tijdens de zomermaanden).

HOE VERZORG JE
DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM

En dit zonder dat je dikke of vette crèmes hoeft aan te brengen!

Heb je meer last van een huid met neiging tot atopisch eczeem tijdens de koude wintermaanden? Geen zorgen: je hoeft hiervoor geen dikke of vette crème te gebruiken! Je kan gerust kiezen voor een lichte lotion, speciaal ontwikkeld om de huid met neiging tot atopisch eczeem optimaal te hydrateren. De LIPIKAR Melk van La Roche-Posay bevat een hooggeconcentreerde formule met bijzonder vochtinbrengende bestanddelen en huidkalmerende werking. Deze melk met lichte geltextuur voorziet de huid van de nodige hydratatieboost. Dankzij de vloeibare ‘glijdende’ textuur, is deze melk bijzonder aangenaam aan te brengen en wordt het onmiddellijk door de huid opgenomen.

Klik HIER om meer te weten te komen over de huid met neiging tot eczeem.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De neiging tot atopisch eczeem kan worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCHE DERMATITIS
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopische dermatitis kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. Bij de helft van de baby's met atopisch eczeem verdwijnen de symptomen voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kunt u de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
GETRIGGERD WORDEN DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schokken en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het triggeren van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen een trigger zijn voor opstoten van eczeem. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je een allergie voor bepaalde voeding hebt (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
did you know

Wist
je dit?

LIPIKAR STICK AP+ gaat gehuld in een handig stickformaat om het huidgemak dat anders tot krabben zou leiden onmiddellijk te verlichten. Hierdoor breek je de vicieuze jeuk-gevolgd-door-krabben cirkel van de huid met neiging tot atopisch eczeem.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is dé nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorging en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN ZIJN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén vereiste = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken in de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

KOM MEER TE WETEN OVER
WAT ECZEEM PRECIES IS