WE HEBBEN ALLEMAAL AL GEHOORD VAN ALLERGIE...
MAAR WAT IS HET PRECIES?

Article Read Duration 3 min leestijd

Het belangrijkste element bij alle allergische reacties is het vrijkomen van histamine. Die stof wordt opgewekt door "allergiebommen", de zogenaamde mestcellen, die op specifieke allergenen reageren. Dit veroorzaakt de bijzonder vervelende gevolgen van een allergie: roodheid, jeuk, branderigheid, zwelling...

DE HUID: DE EERSTE PLEK
WAAR EEN ALLERGIE ZICHTBAAR KAN WORDEN

Er zijn drie soorten allergische huidreacties:

  1. Urticaria of 'netelroos': Een veelvoorkomende onmiddellijke reactie op stoffen die onze huid aanraken, maar ook op het voedsel dat we eten of de medicijnen die we nemen. Het is een rode en fel jeukende uitslag over de hele huid.
  2. Contactdermatitis: Een schilferende, jeukende, branderige huiduitslag soms met blaasjes en/of afscheiding. Het kan weken duren voor deze rode huiduitslag verdwijnt. Het kan zowel irriterend als allergisch van aard zijn en ongeveer 48 uur na blootstelling optreden. Veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere nikkel, agressieve alkalische zepen en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Sommige personen kunnen ook reageren op specifieke ingrediënten in bijvoorbeeld cosmetica.
  3. Atopische dermatitis (eczeem): Bij eczeem is de huidbarrière als het ware 'defect'. Hierdoor kunnen allergenen en irriterende stoffen door de barrière breken, de diepere huidlagen bereiken en irritatie veroorzaken. Dat veroorzaakt een jeuk-krabcyclus die de slaap en de levenskwaliteit kan verstoren, vooral bij kinderen. Een goed te verdragen, verzachtende crème is altijd de eerste stap van een verzachtende huidverzorgingsroutine die de barrièrefunctie van de huid helpt herstellen.

IK WORD GEK VAN MIJN HUIDREACTIES ...
WAT KAN IK DOEN?

Steeds meer mensen krijgen te maken met allergische huidreacties door gebruik van cosmetica, waspoeder en zelfs huishoudelijke producten die niet geschikt zijn voor hen of waar ze gevoelig voor zijn. De resultaten op de huid? Jeuk, branderigheid, een droge huid en soms zelfs dramatische zichtbare reacties ... Klinkt je dat bekend in de oren?

Hieronder vind je drie uitstekende strategieën om die reacties onder controle te krijgen:

  1. Versterk jouw huidbarrière met een geschikte crème. Dat betekent goed verdraagbare ingrediënten en een formule geschikt voor een gevoelige huid. De huidbarrière helpt je huid beschermen tegen contact met allergenen zoals pollen en wasproducten.
  2. Blijf rustig. Er zijn heel wat kleine dingen die je kunt doen om huidreacties te verlichten. Bewaar jouw crèmes om te beginnen in de koelkast.
  3. Lijkt niets te lukken? Verberg jouw allergie met make-up! Een paar eenvoudige tips kunnen er al voor zorgen om de aandacht van jouw allergie af te leiden:
  • Rode, tranende ogen: leid de aandacht van de roodheid af met zwarte wimpers en kies voor een waterproof mascara als tranen en vlekken een probleem zijn.
  • Donkere kringen: kunnen verergeren door allergische rinitis. Gebruik een superzacht penseel om de zone aan te stippen met intense concealerpigmenten in een gele tint, alvorens te vervagen met een schone vingertop.
  • Blozen en roodheid in het gezicht: corrigeer overmatig rood pigment in jouw teint met een groene correctorpen, en gebruik daarna een verzachtende, vloeibare foundation.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

ALCOHOLCONSUMPTIE KAN
JOUW ALLERGIEËN VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Alcoholconsumptie is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcoholconsumptie allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende types huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DIY-RECEPTEN ZIJN UIT DEN BOZE
BIJ EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in je keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij allergie-gevoelige huid. Veel natuurlijke ingrediënten kunnen immers erg irriterend zijn voor de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stof en allergenen, daarom moeten ze regelmatig worden gewassen. Was jouw kwasten met hypoallergene zeep of een reinigingsproduct voor make-upkwasten, voor een goede huidgezondheid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

FRUIT EN GROENTEN
BEVATTEN NOOIT ALLERGENEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige fruit en groenten bevatten hoge concentraties salicylaat (verwant met aspirine). Wanneer mensen die hieraan gevoelig zijn salicylaatrijk voedsel nuttigen, kan dit allergische symptomen zoals koorts, astma, neiging tot eczeem en huidreacties zelfs verergeren.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een allergische reacties ontdekken bij de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER ALLERGIE-GEVOELIGE HUID

placeholder Ben je allergisch
aan jouw dagelijkse gewoonten?
MEER LEZEN