KAN PREBIOTISCHE HUIDVERZORGING
ALS WONDERMIDDEL
MIJN OVERGEVOELIGE
HUID KALMEREN?

Duration Default Icon 1 min leestijd

Tegenwoordig heeft meer dan de helft van de bevolking last van een huid die gevoelig reageert. De huid trekt tegen, voelt branderig aan, jeukt of prikt. Deze reactie kan veroorzaakt worden door luchtvervuiling, uv-stralen, airconditioning … tot zelfs water. Als dit bekend in de oren klinkt, dan is uw huid ook (over)gevoelig. Het kan een niet te onderschatten impact hebben op de kwaliteit van uw leven. Wanneer er doorheen uw dag tal van zaken zijn die u moet vermijden om uw huid te sparen, dan weet u dat er iets mis is met uw huid.

De link tussen uw overgevoelige huid en goede bacteriën

Wetenschappers hebben ontdekt dat de symptomen van een gevoelige huid gelinkt kunnen worden aan een verstoord evenwicht van het microbioom van de huid. Dat zijn miljarden micro-organismen die in en op het oppervlak van de huid leven. Deze ontdekking is gebaseerd op twee belangrijke waarnemingen:

•   Gevoelige huid is snel geïrriteerd, terwijl een rijk en gevarieerd microbioom zorgt voor een gekalmeerde huid.
•   Bij een droge en geïrriteerde huid is het microbioom vaak ondervoed en zwak. Maar wanneer de huid herstelt, wordt het microbioom opnieuw gezond.

Wat is dan de conclusie?

Door het volledige spectrum aan bacteriële wezentjes die op de huid leven, te herstellen, kan de ontsteking verlicht worden en kan de huid minder gevoelig worden. Een hele opluchting!

Hoe helpt prebiotische huidverzorging bij het herstel van mijn microbioom?

Wanneer u op zoekt bent naar een doeltreffende verzorging voor uw overgevoelige huid, dan moet het product twee dingen doen: de beschermende laag lipiden herstellen (de taak van een traditionele hydraterende crème) en tegelijk de tweede beschermlaag, het microbioom, voeden. We geven u een overzicht van de prebiotische ingrediënten die wonderen doen:
•   Ceramide-3 versterkt de lipidenlaag en geeft tegelijk brandstof aan de goede bacteriën.
•   Niacinamide kalmeert de symptomen van een overgevoelige huid.
•   Prebiotische thermaal bronwater van La Roche-Posay heeft een bewezen effect op de droge en geïrriteerde huid omdat het een positief effect heeft op de diversiteit van het microbioom. De unieke microbiologische en minerale bestandsdelen stimuleren de aanmaak van huidvriendelijke bacteriën, wat op zijn beurt zorgt voor een gezond microbioom dat uw huid optimaal kan beschermen.

Wanneer de 500 soorten van het microbioom gezond groeien en hun werk doen, is de huid beter bestand tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf. Die goede bacteriën beschermen uw gevoelige huid tegen alle stressfactoren in de moderne samenleving. Hoort u dat ook? Uw huid zucht vol opluchting!

--


1 WILLIS CM, SHAW S, DE LA CHARRIÈRE O, ET AL SENSITIVE SKIN: AN EPIDEMIOLOGICAL STUDY BR J DERMATOL 2001;145:258-63.
2 THE ROLE OF CUTANEOUS MICROBIOTA HARMONY IN MAINTAINING A FUNCTIONAL SKIN BARRIER HILARY E. BALDWIN1, NEAL D. BHATIA2, ADAM FRIEDMAN3, RICHARD MARTIN4, SOPHIE SEITÉ5
3 SKIN MICROBIOME IN PATIENTS WITH PSORIASIS BEFORE AND AFTER BALNEOTHERAPY AT THE THERMAL CARE CENTER OF LA ROCHE-POSAY S. SEITE, G.E. FLORES, J.B. HENLEY, P. SARRAZIN, R. AINOUCHE, N. FIERER, R. MARTIN
4 THE NIH HMP WORKING GROUP ET AL. GENOME RES. 2009;19:2317-2323

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.