PREBIOTISCHE HUIDVERZORGING:
ONTDEK DE NIEUWE GENERATIE
DERMACOSMETICA

Duration Default Icon 2 min leestijd

Wist u dat het gebruiken van moisturizers om de huid zacht en gehydrateerd te houden bijna zo oud is als de mens zelf? Van plantaardige castorolie tot bijenwas en van resten kaarsvet tot reuzel: mensen smeren al millennia lang allerlei olieachtige substanties op de huid. Het gemeenschappelijk doel van al deze huis-tuin-en-keukenmiddelen is het vormen van een waterdichte barrière om het verdampen van vocht uit de huid te voorkomen.

Helaas is een dergelijke achterhaalde routine slechts op een halve waarheid gebaseerd. Want inmiddels is de wetenschap erachter dat de huid meer nodig heeft dan enkel hydratatie. Wat de huid écht nodig heeft, is een optimaal functionerende beschermende barrière. En wel een met een tweeledig afweermechanisme: een laag lipiden (vetten) en een gevarieerde populatie nuttige bacteriën aan de oppervlakte. Om goed te functioneren, heeft de huid met andere woorden een gezond en divers microbioom nodig. 

Tegenwoordig meten deskundige dermacosmetische formules zich een veelzijdige benadering aan voor de hydratatie van de huid. 

  • Milde ingrediënten maken de huid zachter en buigzamer door de openingen tussen de dode huidcellen op het huidoppervlak op te vullen.
  • Vochtinbrengers werken als sponsmoleculen om het water vast te houden en de beschermende hydrolipidenfilm van de huid in evenwicht te brengen.
  • Afsluitende substanties creëren een verzegelde barrière om te voorkomen dat vocht uit de epidermis (opperhuid) verdampt.
  • Prebiotica complementeren het microbioom van de huid voor de creatie van een natuurlijke afweerlaag.

Prebiotische huidverzorging: de modernisering van de moisturizers

De stress die het moderne leven met zich meebrengt, kan het microbioom van de huid uitputten. Denk daarbij aan de actuele klimaatveranderingen, UV-straling van de zon, vervuiling en ongezondere leefgewoontes. Allen kunnen ze de samenstelling van het microbioom beïnvloeden, wat resulteert in een gevoelige (tintelende, trekkende, irriterende …) huid. Klinkt bekend? Het is dan ook logisch dat moderne huidverzorging op innovatieve wijze inspeelt op de moderne levensstijl door de nodige aandacht te schenken aan de noden van het microbioom.

Hoe werkt prebiotica?

 

Essentiële prebiotische huidverzorging maakt van de huid een gastvrije en koesterende omgeving voor (nuttige) bacteriën. Concreet betekent dat de aanwezigheid van voldoende vocht, maar tevens van spoorelementen en voedingsstoffen. Een overzicht van enkele waardevolle ingrediënten:

-Prebiotisch thermaal water: stimuleert dankzij enkele zeldzame mineralen (selenium en strontium), spoorelementen en puur VOCHT het volledige spectrum van bacteriële diversiteit.
- Ceramiden: vullen de lipidenbarrière van de huid aan terwijl ze tegelijkertijd een bron van koolstof vormen waarmee nuttige bacteriën zich voeden.
- Niacinamide (vitamine B3): wordt gebruikt in petrischalen om bacteriële groei te stimuleren. Het is tevens zeer effectief bij het kalmeren van de huid, wat mooi meegenomen is aangezien ontstekingen vaak geassocieerd worden met een verminderde bacteriële diversiteit. 

Let dus zeker op deze ingrediënten voor de keuze van huidverzorging met een absolute meerwaarde. Een moderne moisturizer dient immers meer te zijn dan simpelweg een barrièrecrème en zal zich dan ook op elk huidniveau focussen voor het boosten van de huidhydratatie en het bevorderen van de microbiële diversiteit. Het resultaat? Een huid die niet alleen zacht en gehydrateerd aanvoelt, maar ook kalm en gelukkig is. 
1DE ROL VAN CUTANE MICROBIOTA-HARMONIE BIJ HET BESTENDIGEN VAN EEN FUNCTIONELE HUIDBARRIÈRE HILARY E.BALDWIN1, NEAL D. BHATIA2, ADAM FRIEDMAN3, RICHARD MARTIN4, SOPHIE SEITÉ5.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.