Zonneallergie: Symptomen, oorzaken, en verzorging

Article Read Duration 5 min leestijd

Zelfs bij lichte blootstelling aan de zon kan een zonneallergie leiden tot huiduitslag met rode bultjes die jeukerig aanvoelen. Volg deze tips om een zonneallergie te verzorgen:

• Vermijd de zon tussen 11u en 16u.
• Draag een hoed, een zonnebril en een T-shirt met lange mouwen.
• Gebruik een breedspectrum-zonnecrème met SPF50+.
• Zorg ervoor dat de ZONNEBESCHERMING de huid ook beschermt tegen lange UV-A-stralen.
• Kies een ZONNEBESCHERMING die speciaal is ontwikkeld voor gevoelige huid met neiging tot allergie.

1Hawk, J. (2004). Benign summer light eruption and polymorphic light eruption: genetic and functional studies suggest that a revised nomenclature is required. Journal of Cosmetic Dermatology, 3(3), 173-175.

2https://www.nhs.uk/conditions/polymorphic-light-eruption/

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DONKERE KLEREN ZIJN
BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren, zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen, bieden inderdaad meer UV-bescherming dan wit en pastelkleuren. Zorg er dus voor dat je ook donkere kledingstukken meeneemt op je volgende vakantie!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Een goede bescherming tegen de zon is zeer belangrijk voor kinderen, vooral als je weet dat 50 - 80% van de UV-gerelateerde schade optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn op een dag een melanoom zal ontwikkelen. Maar dit risico kan aanzienlijk worden verminderd met de juiste bescherming
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ZON IS GOED
VOOR JE KIND.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid van kinderen is bijzonder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon. Daarom zijn kinderartsen en dermatologen het erover eens dat baby's en peuters onder de 3 jaar niet direct aan de zon mogen worden blootgesteld. Daarna zorg je er best voor dat je een breedspectrum UV-A-/U-VB-zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor gebruikt, zoals Anthelios.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een baanbrekende rol op het gebied van zonnebrandproducten. Deze breedspectrum zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor is het resultaat van meer dan 25 jaar doeltreffend klinisch onderzoek naar ZONNEBESCHERMINGsproducten en zongevoelige huid.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.