DE BABYHUID:
KWETSBAAR VOOR
AGRESSIEVE INVLOEDEN

Duration Default Icon 2 min leestijd

Hoewel een babyhuid dezelfde structuur heeft als de huid van een volwassene, is een babyhuidje kwetsbaarder en gevoeliger voor agressies van buitenaf. Voor het comfort en welbehagen van je baby is het belangrijk de juiste verzorgingsroutine en de juiste babyverzorgingsproducten te gebruiken maar het wel eenvoudig te houden.

Een eenvoudige dagelijkse routine die borg staat voor je baby's comfort

Een babyhuid moet elke dag gereinigd en gehydrateerd worden. Een dagelijks badje van 10 minuten in water van niet meer dan 37°C is voldoende om de huid van je baby schoon te maken.


Aanbevelingen

Heeft je baby een normale huid, gebruik dan  LIPIKAR Wasgel, die in alle zachtheid reinigt dankzij zijn ultramilde, zeepvrije formule. Voor een drogere huid met neiging tot eczeem voeg je enkele druppels LIPIKAR Wasolie toe aan het badwater om de babyhuid te beschermen. Was de huid van je baby dan met LIPIKAR Syndet AP+, een gel-crème die de zeer droge huid van je baby reinigt zonder uitdrogen.

Om de babyhuid te hydrateren, masseer je de crème met cirkelvormige bewegingen in voor een kalmerend effect. Voor een droge babyhuid met neiging tot eczeem kies je voor LIPIKAR melk die niet alleen kalmeert en het huidcomfort herstelt, maar ook opstoten van extreem droge huid vermindert.

Besteed extra aandacht aan de billetjes van je baby

De billetjes van je baby bevinden zich dag en nacht in een vochtige, zure omgeving, door contact met urine en stoelgang. Om luieruitslag te voorkomen, was je de billetjes met een mild reinigingsproduct voor de intieme zones van de baby, zoals de LIPIKAR Gel Lavant B5, of met zuiver water. Droog de billetjes zachtjes af, voordat je een beschermende crème aanbrengt na elke verschoning.


Aanbevelingen

Reinig de billetjes van je baby met CICAPLAST Wasgel B5 Deze ultramilde formule reinigt en kalmeert de huid. Aanvullend gebruik je een beschermende, herstellende crème, zoals de Cicaplast Baume B5.

Zeer hoge UV-bescherming

Kinderartsen en dermatologen raden nadrukkelijk aan om kinderen jonger dan drie jaar niet rechtstreeks bloot te stellen aan de zon, want hun huid is veel gevoeliger voor UV-stralen. NB: zelfs in de schaduw, zonder directe blootstelling, is bescherming nodig want lange UVA-stralen kunnen dan nog altijd in een babyhuid dringen.


Aanbevelingen

De formule van de nieuwe SPF 50+ Babymelk van de Laboratoria La Roche-Posay is mild, veilig en doeltreffend. Hij biedt zeer hoge bescherming tegen UV-stralen, ook bij indirecte blootstelling. Bovendien werkt zijn cocoon-textuur hydraterend en voedend om de huid van je baby optimaal te beschermen.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

CICAPLAST is een huidverzorgingslijn die helpt huidirritaties te kalmeren en de beschermende barrièrefunctie van de huid helpt herstellen en beschermen.
 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.