HOE HERKEN
EN BEHANDEL JE
BABY ACNE?

Duration Default Icon 2 min leestijd

In de maanden na de geboorte kunnen baby’s kinderhuidziekten en -ontstekingen krijgen. Twee van de meest frequente huidaandoeningen zijn baby acne en melkkorstjes. Hoewel je je niet ongerust moet maken omdat deze aandoeningen vanzelf weer verdwijnen, geven we je hier enkele nuttige tips om ermee om te gaan mochten ze zich voordoen.

Wat is baby acne?

Baby acne is een vaak voorkomende huidaandoening die zich tijdens de eerste drie maanden kan voordoen. Het is doorgaans een weerslag van de hormonen van de moeder. Ongeveer 20% van de gezonde pasgeborenen kunnen oppervlakkige pustels ontwikkelen. Ze kunnen de vorm aannemen van rode puistjes op het gezicht, vooral op de wangetjes, het voorhoofd, de kin en soms ook op de rug. Er kunnen ook witte puntjes verschijnen die je met je vingertoppen kan voelen. Soms kan de huid op en rond de puistjes rood worden. Dit fenomeen kan onder invloed van warmte verergeren.

Hoe behandel je baby acne?

Doorgaans verdwijnt baby acne zonder enige dermatologische behandeling enkele maanden nadat het is verschenen. Je kunt vermijden dat de irritatie verergert dankzij enkele eenvoudige gebaren.
Om irritatie van de huid tijdens het bad of de douche te vermijden kan je een mild, zeepvrij reinigingsproduct gebruiken. Je kunt ook thermaal bronwater of een oplossing verrijkt met zink gebruiken om de irritatie te verminderen en de gevoelige babyhuid te verzachten.

Bij de behandeling is het belangrijk om geen producten te gebruiken die de toestand van baby’s huid kan verergeren, zoals zepen verrijkt met lipiden, vette zalven of anti-acneproducten voor tieners en volwassenen.

Vraag in geval van twijfel medisch advies aan je arts.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.