HOE VOORKOM JE ACNE
VOOR EEN BELANGRIJKE GEBEURTENIS

Article Read Duration 3 min leestijd

Het is de avond voor de bruiloft van je beste vriendin, een evenement dat ze al maanden nauwgezet aan het plannen is. Jij bent het bruidsmeisje en hebt net een enorme acne-uitbraak midden op je voorhoofd ontdekt. Laat je dag niet ruïneren door onze tips te volgen om je acne vóór de grote gebeurtenis te genezen.

ACNE DOOR STRESS?
PROBEER EEN GEZICHTSMASSAGE

Als je last hebt van acne door stress, neem dan de tijd om je huid te verwennen met een massage. Vergeet je schouders of voeten: Een stimulerende gezichtsmassage helpt je om alle opgekropte angst te verlichten voordat je naar een belangrijk evenement gaat. Wanneer je hormonen uit evenwicht zijn, kan dit acne-uitbraken veroorzaken omdat cortisol, het stresshormoon, bijdraagt aan wisselende hormoonniveaus. Met alle stress die een belangrijke gebeurtenis met zich meebrengt, is het belangrijk zowel je huid als je geest te ontspannen. Als je een pijnlijke pukkel hebt, masseer je er gewoon omheen.

HIER  vind je meer over de oorzaken van acne.

ACNE VOORKOMEN EN ERVAN AFKOMEN
MET ACNEBEHANDELINGEN 'S NACHTS

Als je je gewoonlijk vooral bezighoudt met je huidverzorgingsregime 's ochtends, ga je je in plaats daarvan richten op je avondritueel. Onze huid herstelt en regenereert zichzelf tijdens de slaap. Daarom is het goed acnebehandelingsproducten aan te brengen voordat je gaat slapen. Je huid heeft dan de hele nacht de tijd om de producten op te nemen. Retinol is een geweldige acnebehandeling voor 's nachts omdat het de vernieuwing van huidcellen stimuleert - net op tijd voor de grote gebeurtenis.

KIES ACNEBEHANDELINGEN
MET SPECIFIEKE ACTIEVE INGREDIËNTEN

Wat te doen tegen puistjes vóór de grote dag

Nu er een belangrijke gebeurtenis voor de deur staat, wil je dat niets je zelfvertrouwen in de weg staat. Als je last hebt van een acne-uitbraak die moet worden verzorgd, gebruik dan producten die salicylzuur en LHA bevatten. Deze ingrediënten verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een diepe peeling van je poriën, wat de weg bereidt voor een mooiere huid.

GEBRUIK EEN KALMEREND, TALGREGULEREND MASKER
VOORAFGAAND AAN JE GROTE DAG

Veel mensen met een acnegevoelige huid vinden dat hun huid “vuil”aanvoelt. De huid glimt en voelt bij aanraking vettig of plakkerig aan. Je kunt het gevoel hebben dat je huid verstikt en verstopt is… Op zulke momenten is het gebruik van een talgregulerend masker vaak de beste oplossing voor onmiddellijke talgabsorptie en verkleining van de poriën!

Maar agressieve talgregulerende maskers zijn de ergste vijand van een vettige huid! Sneldrogende, talgabsorberende maskers kunnen erg agressief zijn. De huid gaat zichzelf dan beschermen door extra veel talg te produceren: dit is wat we het “rebound-effect van talg” noemen.

Probeer als oplossing een EFFACLAR-masker, een zuiverend masker dat talg snel absorbeert en zo kalmerend is dat het de huid niet uitdroogt en er geen rebound-effect optreedt. Het product is effectief op de lange termijn, zelfs bij de meest gevoelige huid!

LEID DE AANDACHT VAN ACNE-UITBRAKEN AF
MET OPVALLENDE OGEN

Concentreer je op de verzorging van je ogen om de aandacht van acne-uitbraken af te leiden. Uiteindelijk zijn je ogen het eerste dat de meeste mensen opmerken. Oplossingen om je ogen te verhelderen met niacinamide kunnen donkere kringen minder zichtbaar maken en het gebied rond de ogen verhelderen. Dit is vooral belangrijk als je vóór een belangrijke gebeurtenis weinig hebt geslapen.

Volg deze tips en straal op je grote dag. Iets sterkers nodig?
 

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN PUISTJE UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN OVER
HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE

placeholder 3 VERRASSENDE OORZAKEN VAN ONZUIVERHEDEN:
STRESS, ZON EN LUCHTVERVUILING
MEER LEZEN
placeholder ALLES OVER ACNE
EN VETTIGE HUID
MEER LEZEN