PIGMENTVLEKJES:
WAT ZIJN ZE?

duration time 3 min leestijd

Overtollige melanine

Dermatologisch gezien is hyperpigmentatie de ontwikkeling van een huidvlekje die donkerder is dan de omringende huid. Het wordt veroorzaakt door het overtollige volume en de ongelijke verdeling van melanine. Een opeenhoping van melanine kan leiden tot de vorming van gekleurde vlekjes op het huidoppervlak. Deze donkere vlekjes komen vooral voor in het gezicht, op de hals en op de rug van de handen, en zijn meestal onschuldig. Ze worden in verband gebracht met huidveroudering.

WAT VEROORZAAKT DEZE PIGMENTATIEKWAALTJES

Verschillende oorzaken

Verschillende factoren kunnen de oorzaak zijn van pigmentvlekjes.

Blootstelling aan de zon
Zonnevlekjes of zonlichtlentigos ontstaan door directe, langdurige blootstelling aan uv-stralen. Ze kunnen optreden naarmate je ouder wordt.

Veroudering
Zogenaamde ouderdomsvlekjes komen vaak voor vanaf de leeftijd van veertig jaar. Ze worden veroorzaakt door oxidatieve stress en veranderingen in het metabolisme van de huid en de melanocyten.

Hormonen
Anticonceptiepillen en bepaalde geneesmiddelen die de hormoonhuishouding van het lichaam beïnvloeden, kunnen leiden tot de vorming van donkere vlekjes na blootstelling aan de zon. Hormoonactiviteit kan ook leiden tot het ontstaan van zwangerschapsmasker, waar sommige zwangere vrouwen (voor en/of na de bevalling) last van hebben.

HOE ONTSTAAN
PIGMENTVLEKJES?

Een belangrijke vooruitgang in het begrip van pigmentvlekken en hun invloed op de kwaliteit van de teint

Dankzij een ambitieus onderzoeksproject hebben de L'Oréal Laboratoria nieuwe bewijzen gevonden die bevestigen dat pigmentvlekjes niet alleen aan het oppervlak van de opperhuid ontstaan. In de loop van hun levenscyclus - van de melanineproductie tot hun verschijning aan het huidoppervlak - dragen ook veranderingen binnen de melanotoop (de omgeving van de melanocyten) bij tot hun ontwikkeling.

Tekenen van een ongelijkmatige teint - beginnende pigmentvlekjes
Pigmentvlekjes zijn afkomstig van en in melanocyten, pigmentproducerende cellen in de kiemlaag van de opperhuid. Deze cellen reageren op prikkels door te veel melanine te produceren. Deze overtollige melanine begint geleidelijk in de opperhuid naar boven te komen en verandert de uniformiteit van de huid, maar blijft onzichtbaar tot het huidoppervlak.

Een minder egale huid - pigmentvlekjes
Overtollig melanine zet zich af in de bovenste epidermale lagen.
De pigmentvlekjes vestigen zich aan het oppervlak en zijn dus zichtbaar.

Wijziging op lange termijn van de gelijkmatigheid van de huid - Terugkerende pigmentvlekjes
Je kan pigmentvlekjes aan het oppervlak van de opperhuid verminderen. De melanocyten die zorgen voor hun uiterlijk blijven echter overactief.

De melanotoop - in de opperhuid, maar vooral in de lederhuid en de dermo-epidermale verbinding - blijft abnormaal (chronische epidermale micro-onsteking, wijziging van de huidmatrix).

Als gevolg daarvan zullen pigmentvlekjes opnieuw verschijnen en opnieuw de kwaliteit van de teint aantasten.

PRAKTISCHE
TIP

Deze ontdekking bevestigt dat het bij pigmentvlekjes niet alleen om de melanocyten gaat. Zowel de melanocyt als zijn melanotoop spelen een sleutelrol bij het ontstaan, de persistentie en de terugkeer van pigmentvlekjes. Een herverzorgend huidverzorgingsproduct moet een allesomvattende aanpak hebben om een optimale doeltreffendheid te bieden.

HOE KUNNEN WE PIGMENTVLEKJES HELPEN VERMINDEREN
EN DE TEINT EGALISEREN?

Een allesomvattende benadering van huidverzorging?

PIGMENTCLAR SERUM is een intensieve, heruniformerende verbeteraar tegen pigmentvlekjes. Dit serum maakt gebruik van het krachtige PIGMENTCLAR complex tegen pigmentvlekjes, waarvan de doeltreffendheid is bewezen bij de vermindering van pigmentvlekjes in het gezicht en op lentigos. Het bevat daarnaast ook een zeer hoge concentratie LHA*, dat ideaal is om pigmentvlekjes te verminderen zonder de gevoelige huid kwetsbaar te maken. Zelfs wanneer je het serum niet meer gebruikt, zorgt de werking** tegen pigmentvlekjes voor een egale en stralende teint.

* Onder de huidige producten van La Roche-Posay.

**Werkzaamheid van het serum tegen donkere vlekjes blijft tot 3 weken na het gebruik (gebruik gedurende 12 weken) - Cosmetoklinische studie bij 30 personen.

PRAKTISCHE
TIP

Een gelijkmatige, stralende zone rond het oog is ook belangrijk voor een stralende teint. PIGMENTCLAR OGEN verbetert zowel bruine als blauwe kringen onder de ogen. Deze verzorging is verrijkt met cafeïne en PIGMENTCLAR complex. Het pakt blauwe kringen onder de ogen aan. Daarnaast werkt het ook tegen bruine kringen onder de ogen, die worden veroorzaakt door de overmatige productie van melanine in de zone rond de ogen.

De zachte, romige textuur, verrijkt met lichtreflecterende pigmenten, samen met de verfrissende metalen applicator, verheldert en verfrist de oogcontouren.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

RETINOL IS DE MOLECULE
DIE EEN GEVOELIGE HUID BIJSTAAT.

WAAR TRUE-ANSWER

De voorloper van pure vitamine A werkt intens in op de huid om de teint egaler te maken en rimpels zichtbaar te verminderen.Het pluspunt? Dankzij de sterk verzachtende eigenschappen op klinische tekenen van veroudering is dit het perfecte antihuidverouderingsproduct.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

JE VOEDING HEEFT NIETS
TE MAKEN MET DE VEROUDERING VAN JE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Je kunt de huid helpen er effectief jonger uit te zien als een gebalanceerde voeding met veel antioxidanten (bessen, appelen, broccoli, enz.), essentiële vetzuren en oligio-elementen gecombineerd wordt met een gezonde levensstijl.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN GEREINIGDE HUID IS DE EERSTE STAP
IN JOUW ANTI-AGING HUIDVERZORGINGSROUTINE.

WAAR TRUE-ANSWER

Reinig het gezicht en verwijder zo make-up en andere onzuiverheden die zich doorheen de dag hebben opgestapeld, zoals vervuiling, talg en transpiratie. Huidverzorgingsproducten zijn het meest doeltreffend op een schone huid. Als je deze cruciale stap overslaat, dan kunnen onzuiverheden de poriën verstoppen en de huid verstikken, met als gevolg dat de actieve bestanddelen van huidverzorgingsproducten niet optimaal kunnen inwerken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

VERMOEIDHEID KAN ZICHTBAAR ZIJN
OP DE HUID ROND JE OGEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfecirculatie rond de ogen vertragen. De zeer dunne huid van de oogcontour vertoont al snel tekenen van een zwakke doorbloeding of onvoldoende lymfedrainage. Daardoor verschijnen tekenen van vermoeidheid, zoals donkere kringen of wallen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DE ZON IS ZOWEL
VRIEND ALS VIJAND VAN DE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Een groot aantal van de omgevingsfactoren die huidveroudering 'triggeren', hangen samen met de energiebron die instaat voor licht en leven op aarde: de zon. De effecten van UV-B zijn al decennialang gekend: zonnebrand en huidschade. Maar UV-B is slechts één aspect van door de zon veroorzaakte huidveroudering. Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen diep door in de huid waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het PIGMENTCLAR-assortiment bestaat uit geavanceerde producten die helpen om donkere vlekjes te vervagen en de huiskleur te egaliseren.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
HYPOALLERGEEN GETEST

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP EEN ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.