In 2020 was La Roche-Posay het eerste dermocosmetica-merk dat een tube lanceerde die karton bevat, met +45% plastic in vergelijking met een standaard plastic tube. Sindsdien heeft het merk deze technologie wereldwijd uitgebracht en uitgebreid naar een andere belangrijke franchise. La Roche-Posay blijft onophoudelijk samenwerken met partners om haar impact te verbeteren en nieuwe oplossingen te bedenken. Daarnaast heeft het merk ook de grote flessen 10% lichter gemaakt en de Lipikar 400 ml ecologische navullingen gelanceerd die -77% plastic bevatten in vergelijking met een standaard fles.

OP WEG NAAR
 100% GERECYCLEERD PLASTIC

We streven niet alleen naar meer milieubewuste, innovatieve verpakkingen, maar zetten ons ook in om waar mogelijk nieuw plastic te vervangen door gerecycleerd plastic.  Ons doel is om tegen 2030 uitsluitend gerecycleerd plastic te gebruiken. 

In 2020 bestond 25% van onze verpakking uit gerecycleerd plastic.
Terwijl ons uiteindelijke doel is om tegen 2030 uitsluitend gerecycleerd plastic te gebruiken, streven we ernaar om tegen 2025 -70% te behalen.

Dit stelt ons in staat om 10.000 ton aan nieuw plastic te besparen.
  
 

 

Van met de hand geplukte Centella asiatica uit Madagaskar, tot hyaluronzuur en Aqua Posae Filiformis uit biofermentatieprocessen: we streven ernaar om een uitzonderlijke productefficiëntie te combineren met duurzame technologieën. Tegen 2030 zal La Roche-Posay milieuvriendelijke technologieën gebruiken voor alle belangrijke, baanbrekende producten.

 

La Roche-Posay streeft ernaar om formules te ontwikkelen die het onderwaterleven respecteren. We testen elke formule en gaan verder dan de verplichte tests voor ZONNEBESCHERMINGsproducten. La Roche-Posay heeft ook samengewerkt met experts om nieuwe teststandaarden vast te leggen, in het bijzonder in samenwerking met het Scientific Center of Monaco om de standaarden voor tests op koraal te bepalen.

 

Twee van onze belangrijkste bestanddelen, karitéboter en madecassoside, worden zorgvuldig geselecteerd door vrouwen die ondersteund worden door ons Solidarity Sourcing-programma, zo wordt hun kwaliteit gegarandeerd en de biodiversiteit beschermt. Ons karitéboterprogramma heeft het FAIR FOR LIFE™-certificaat en behoort tot de grootste programma's in de industrie. Ontdek onze producten die ontwikkeld zijn met ingrediënten uit eerlijke handel.

VAN DE FABRIEKEN TOT DE VELDEN,
WIJ ONDERSTEUNEN DE MENSEN IN ONZE TOELEVERINGSKETEN

Als onderdeel van ons Solidarity Sourcing-programma ondersteunen we 26.000 vrouwen in kwetsbare gemeenschappen door hen een eerlijk loon aan te bieden. Zo is bijvoorbeeld al de karitéboter die wordt gebruikt in onze Lipikar Baume AP+M afkomstig van eerlijke handel in Burkina Faso. Ons programma met het FAIR FOR LIFE™-certificaat.