DE BESTE REINIGINGSROUTINE VOOR GEVOELIGE HUID
EN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE

Article Read Duration 5 min leestijd

Traditionele reinigingsmiddelen kunnen agressieve ingrediënten bevatten die gevoelige en allergiegevoelige huidreacties uitlokken, zoals een gevoel van jeuk, branderigheid, roodheid en een trekkerig gevoel. Hard water kan verdere irritatie veroorzaken. Micellair water is een niet af te spoelen reinigingsproduct dat vuil en onzuiverheden op milde wijze verwijdert zonder de natuurlijke lipiden van de huid aan te tasten.

STEEDS MEER MENSEN HEBBEN
EEN GEVOELIGE, REACTIEVE HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE

Meer dan 60% van de mensen geeft aan dat hun huid regelmatig gevoelig is voor prikken, een jeukerig en trekkerig gevoel, roodheid en een branderig gevoel.

Het stadsleven kan de huid gevoeliger maken: Vervuiling en vuilresten hechten zich aan de huid en veroorzaken kleine ontstekingen.

De huid reinigen kan de symptomen ook verergeren: Instinctief proberen we irriterende onzuiverheden te verwijderen op onze huid door deze grondig te scrubben met reinigingsmiddelen, warm water en washandjes. Maar als het op reinigen aankomt, is "grondig" vaak synoniem met "ruw".

WAAROM UW GEZICHTSREINIGING VOOR GEVOELIGE HUID
REACTIES KAN UITLOKKEN

Traditionele reinigingsproducten bevatten soms agressieve ingrediënten die de huid van essentiële lipiden kunnen ontdoen. Hierdoor wordt ze niet alleen gevoelig voor vervuiling, pollen en stof, maar ook voor verontreinigende stoffen in leidingwater en zelfs voor irriterende bewaringsmiddelen en mogelijke “schadelijke stoffen” in dagelijkse verzorgingsproducten.

Als je een af te spoelen cleanser gebruikt–, zelfs een gezichtsreiniger voor gevoelige huid, kun je nog steeds reacties krijgen zoals een branderig gevoel, een trekkerig gevoel en roodheid van de huid, omdat kraanwater een agressor kan zijn voor de huid.

Bij gevoelige, reactieve en tot allergie neigende huid kan reiniging dus een vicieuze cirkel veroorzaken van reacties en een onaangenaam gevoel.

We vroegen Dr. Philippe Beaulieu om meer uitleg en zijn inzichten over de beste reinigingsroutine voor gevoelige huid en huid met neiging tot allergie.

DR. BEAULIEU, WAAROM VEROORZAKEN SOMMIGE GEZICHTSREINIGERS EEN DROGE, TREKKERIGE EN ONCOMFORTABELE HUID? TEKENEN VAN ROOS

“Veel afspoelbare gezichtsreinigers zitten vol met agressieve oppervlakteactieve stoffen die absoluut alles van je huidoppervlak verwijderen. Hard water verergert het probleem door nog meer irritatie te veroorzaken.”

ZIJN NIET-AFSPOELBARE GEZICHTSREINIGERS VEILIGER DAN TRADITIONELE GEZICHTSREINGERS?

“In één woord, ja. De gezichtsreinigers die ik aanbeveel zijn micellair water voor elk huidtype. Je hoeft ze niet af te spoelen, zodat ze niet kunnen leiden tot irritatie door verontreinigingen in leidingwater. Micellen verwijderen op milde wijze make-up, vuil en verontreiniging, terwijl ze het huideigen talg, squaleen en andere lipiden intact laten. Dit betekent dat je je huid effectief kunt zuiveren, zonder dat je huid trekkerig aanvoelt. Ze vinden precies het juiste evenwicht.”

IS ELK MICELLAIR WATER
GOED VOOR MIJN HUID?

“Niet elk micellair water is hetzelfde. Het is belangrijk een zo puur mogelijke formule te kiezen om je van een goede tolerantie te verzekeren, zeker als je een gevoelige huid of een huid met neiging tot allergie hebt. Bekijk de fles goed en controleer of deze is getest op een gevoelige huid tot een huid met neiging tot allergie.”

WAT ZORGT ERVOOR DAT EEN MICELLAIR WATER
ZACHT, MAAR TOCH EFFECTIEF IS?

“Doeltreffende gezichtsreinigers moeten micellen bevatten: Ze verwijderen elk vuiltje en make-up, inclusief microscopisch kleine onzuiverheden, maar laten de afweer van de huid intact. Glycerine is een ander belangrijk ingrediënt om op te letten omdat het ervoor zorgt dat de reiniger gemakkelijker onzuiverheden kan verwijderen. Bovendien hydrateert het terwijl je reinigt en helpt het wattenschijfje soepel over je huid te glijden, zodat irriterende wrijving wordt voorkomen.

Sommige micellaire reinigers bevatten ook antioxidant thermaal water, waarvan bewezen is dat het irritaties van de huid vermindert en symptomen van gevoeligheid verzacht.

Het doel bij een gezichtsreiniging is om op een veilige manier irriterende onzuiverheden effectief te verwijderen, en de huid glad en comfortabel te maken.”

DE BESTE HUIDVERZORGINGSROUTINE

VOOR GEVOELIGE HUID EN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE?

Volg ons 1-2-3 expert stappenplan

Een reinigingsroutine is noodzakelijk, en niet alleen voor degenen die make-up dragen. Ja, het is belangrijk om make-up te verwijderen, maar het is ook van vitaal belang om irriterende deeltjes, vervuiling en vuil te verwijderen die zich in de loop van de dag ophopen.

Deze 3 eenvoudige stappen zorgen ervoor dat jouw huid zich 's morgens en 's avonds op haar gemak voelt:

1. Kies de juiste reiniger voor een gevoelige huid of een huid met neiging tot allergie

Voor gevoelige huid of huid met neiging tot allergie kun je het best kiezen voor niet-afspoelbare producten, zoals micellair water. Dit verwijdert elk spoortje make-up, overtollig talg en vervuiling zonder dat je het hoeft af te spoelen met hard water. Als je een huid hebt met een bijzondere neiging tot allergie, raadt La Roche-Posay jou TOLERIANE Dermo-Nettoyant aan, een ultramilde melkreiniging die grondig reinigt maar zorg draagt voor je huid.

2. Verstuiven met thermaal bronwater

Thermaal bronwater van La Roche-Posay is een wonder in een spuitbus. Het is van nature kalmerend en anti-oxiderend. Het zal eventuele reacties verzachten voordat ze verschijnen met een heerlijk verkoelend gevoel. Verstuif rijkelijk na het reinigen.

3. Verzorg je gevoelige huid of jeuid met neiging tot allergie met verzachtende huidverzorging

Als je een gevoelige huid hebt, zul je een intens verzachtende barrièrecrème willen die speciaal is samengesteld zonder vreemde ingrediënten. La Roche-Posay raad je TOLERIANE Sensitive aan. Dit herstelt de lipidenbarrière van de huid en versterkt de onzichtbare levende barrière, het microbioom. Als je een huid hebt met neiging tot allergie, kun je best kiezen voor TOLERIANE Ultra. Dit is getest op de gevoeligste huidtypes en wordt aanbevolen door dermatologen over de hele wereld om allergische reacties van de huid te voorkomen.

FYSIOLOGISCHE REINIGERS VOOR GEVOELIGE, REACTIEVE EN TOT ALLERGIE NEIGENDE HUID

  • MICELLAIR WATER Ultra Gevoelige Huid wordt in het Thermaal Centrum van La Roche-Posay gebruikt in workshops corrigerende make-up voor vrouwen met littekens van brandwonden, chirurgie of kankerbehandeling. Het is bijzonder geschikt voor mensen met een atopische huid of gevoelige ogen, en voor mensen die contactlenzen dragen.
  • MICELLAR WATER Ultra Reactieve Huid is perfect voor de huid die reageert met een prikkelend branderig gevoel en roodheid. De huid wordt gezuiverd, verzacht en beschermd.
  • MICELLAIR WATER Gel Gevoelige Huid glijdt over de huid zonder een vettig laagje achter te laten, voor een milde make-upverwijdering zonder te wrijven. Het laat je gezicht fris en glad aanvoelen.
  • MICELLAIR SCHUIMEND WATER Gevoelige Huid vangt onzuiverheden op de huid op en verwijdert ze. Het reinigt en verzacht de huid op milde wijze met minimale wrijving. Zorg ervoor dat je na het spoelen La Roche-Posay Thermaal Bronwater verstuift om de resten van hard water te verwijderen.
  • Voor de huid met een grote neiging tot allergie is TOLERIANE Dermo-Nettoyant een uiterst milde melk die de huid reinigt van onzuiverheden en allergenen en tegelijkertijd haar kostbare oppervlaktelipiden ontziet. Perfect voor mensen van wie de huid lijkt te reageren op elke reiniger die ze proberen met roodheid, gevoel van jeuk en reacties.

Elk van deze reinigers houdt de fysiologische pH-waarde van de huid’ in evenwicht en behoudt de hydrolipidenfilm die ervoor zorgt dat je huid gehydrateerd blijft. Deze formules hoeven niet te worden afgespoeld, met uitzondering van het schuim, zodat je opperhuid niet in contact komt met mogelijk uitdrogend en irriterend leidingwater.

Elk van deze hoogtolerante producten is verrijkt met thermaal bronwater van La Roche-Posay. Het wordt gewonnen op ongerepte grond, heeft bewezen verzachtende en antioxiderende eigenschappen en wordt in de medische wereld erkend om zijn positieve effecten op veel verschillende huidaandoeningen.
Het is zelfs geschikt voor gebruik bij jonge kinderen, wat dus aangeeft dat de ingrediënten veilig zijn.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK ME VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijik gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten het maar al te vertrouwde prikkelende, brandende of stekende gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Voor mensen met een gevoelige huid kan de zon ongunstige effecten hebben.Dat komt doordat de UV-stralen oxidatieve stress en ontsteking in de huid uitlokken, wat roodheid en uitslag kan veroorzaken. Zorg dat breedspectrum UV-A-UV-B- en lange-UV-A-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om de spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (de 'jeukmolecule'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties tijdens de productontwikkeling ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de gevoeligste huid: reactieve, tot allergie neigende, tot acne neigende, tot atopie neigende, door behandelingen tegen kanker beschadigde verzwakte huid.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de veiligste verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.