EEN HUIDBESCHERMENDE
VITAMINE

duration time 2 min leestijd

Retinol werd in 1913 ontdekt. Het is de natuurlijk voorkomende actieve vorm van vitamine A, wat een essentiële rol speelt bij de instandhouding van de barrièrefunctie van de huid. Patiënten die een tekort hebben aan retinol kunnen last hebben van een overmatig gekeratiniseerde, droge en ruwe huid: de kenmerken van een vroegtijdig verouderde huid. Bij uitwendig gebruik is het effect van retinol op de rijpere huid bijzonder uitgebreid:

 • Aan het huidoppervlak: Retinol zorgt voor een egale, gladde teint en pakt ouderdomsvlekjes en een grijze teint aan.
 • Diepgaand: het beschermt de ondersteuningsmechanismes van de huid en vervaagt rimpels.
 • RETINOL: EEN FAVORIET BIJ DERMATOLOGEN...
  MAAR HET HEEFT OOK ZIJN BEPERKINGEN

  Deze dermatologisch belangrijke molecule staat erom bekend dat het niet optimaal wordt verdragen door de huid en dat het productformuleringen kan bemoeilijken. Het was tot recent eenvoudigweg geen optie voor patiënten met een gevoelige huid. Vrouwen klaagden over een schilferende, rode huid die oncomfortabel aanvoelde. Door de delicate structuur en de fotosensibiliserende eigenschappen was retinol bovendien enkel geschikt om 's avonds te gebruiken. Maar niet elke retinol wordt op dezelfde wijze gecreëerd...

  2010 – LA ROCHE-POSAY CREËERT
  DE 1ste RETINOL GESCHIKT VOOR DE GEVOELIGE HUID

  2010 was een mijlpaal in de geschiedenis van retinol. Het Laboratorium van La Roche-Posay creëerde 's werelds eerste retinol die geleidelijk wordt afgegeven, voor een gecontroleerde doeltreffendheid en een ongeziene huidtolerantie: Zuivere retinol wordt gecombineerd met retinol die geleidelijk wordt afgegeven. Ze worden in de huid opgeslagen en komen langzaam vrij, wat zorgt voor een perfecte huidtolerantie, zelfs bij de gevoelige huid.

  2016 - LA ROCHE-POSAY GAAT NOG EEN STAPJE VERDER,
  MET RETINOL VOOR DAGGEBRUIK

  Huidverzorgingsexperts kwamen voor een laatste uitdaging te staan toen ze het gebruik van deze pluripotente molecule wilden optimaliseren en productformules wilden creëren die geschikt zijn voor gebruik overdag. De corrigerende werking van retinol is vooral overdag nodig, wanneer de huid overmatig wordt blootgesteld aan schadelijke omgevingsfactoren.

  In 2016 werd retinol eindelijk vervat in een actief en multifunctioneel schild dat bescherming biedt tegen omgevingsfactoren:

  • De SPF 30 beschermt tegen lange UV-A- en UV-B-stralen en voorkomt ouderdomsvlekjes en een vochtarme, ruwe huid.
  • De antioxiderende werking van carnosine bestrijdt diepgaande schade die rimpels veroorzaakt en boost het energiemetabolisme van de fibroblasten, de collageenproducerende cellen in de huid.
  • De antihechtingstextuur beschermt tegen luchtvervuiling en voorkomt de grijze, vale teint die wordt veroorzaakt door vervuilingsdeeltjes.

  De huid is beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf en kan haar energie nu gebruiken om het weefsel jong en gezond te houden en ten volle te profiteren van de weldadige eigenschappen van deze belangrijke corrigerende molecule.
  Retinol staat bekend als één van de beste anti-aging molecules en wordt al decennialang gebruikt door dermatologen.
  La Roche-Posay zet zich in voor dermatologische vooruitgang. Zo heeft het verbeteren en vergemakkelijken van het gebruik van deze belangrijke molecule geleid tot belangrijke doorbraken. Het heeft zijn beste anti-aging geheimen nog lang niet vrijgegeven!

  WAAR

  OF ONWAAR

  True-or-false-visual-1

  RETINOL IS DE MOLECULE
  DIE EEN GEVOELIGE HUID BIJSTAAT.

  WAAR TRUE-ANSWER

  De voorloper van pure vitamine A werkt oppervlakkig én diep in op de huid om de teint egaler te maken en rimpels zichtbaar te verminderen.Het pluspunt? Dankzij de sterk verzachtende eigenschappen op klinische tekenen van veroudering is dit het perfecte antihuidverouderingsproduct.
  Ontdek meer
  True-or-false-visual-2

  ER IS GEEN VERBAND TUSSEN VOEDING
  EN HUIDVEROUDERING.

  ONWAAR WRONG-ANSWER

  De huid gaat er effectief jonger uitzien als een gebalanceerde voeding met veel antioxidanten (bessen, appelen, broccoli, enz.), essentiële vetzuren en spoorelementen gecombineerd wordt met een gezonde levensstijl.
  Ontdek meer
  True-or-false-visual-3

  EEN GEREINIGDE HUID IS DE EERSTE STAP
  IN JE ANTI-AGING HUIDVERZORGINGSROUTINE.

  WAAR TRUE-ANSWER

  Reinig het gezicht en verwijder zo make-up en andere onzuiverheden die zich doorheen de dag hebben opgestapeld, zoals vervuiling, talg en transpiratie. Huidverzorgingsproducten zijn het meest doeltreffend op een schone huid. Als u deze cruciale stap overslaat, dan kunnen onzuiverheden de poriën verstoppen en de huid verstikken, met als gevolg dat de actieve bestanddelen van huidverzorgingsproducten niet optimaal kunnen inwerken.
  Ontdek meer
  True-or-false-visual-1

  TEKENEN VAN VERMOEIDHEID VORMEN ZICH
  OP DE HUID VAN DE OOGCONTOUR.

  WAAR TRUE-ANSWER

  Bij vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfecirculatie rond de ogen vertragen. De zeer dunne huid van de oogcontour vertoont al snel tekenen van een zwakke doorbloeding of onvoldoende lymfedrainage. Daardoor verschijnen tekenen van vermoeidheid, zoals donkere kringen of wallen.
  Ontdek meer
  True-or-false-visual-2

  DE ZON IS ZOWEL
  VRIEND ALS VIJAND VAN DE HUID.

  WAAR TRUE-ANSWER

  Een groot aantal van de omgevingsfactoren die huidveroudering 'triggeren', hangen samen met de energiebron die instaat voor licht en leven op aarde: de zon. De effecten van UV-B-stralen zijn al decennialang gekend: zonnebrand en huidschade. Maar UV-B is slechts één aspect van door de zon veroorzaakte veroudering. Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen diep door in de huid waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken.
  Ontdek meer

  ONZE BELOFTEN
  OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

   

  100% VAN DE PRODUCTEN IS
  HYPOALLERGEEN

  Meer bekijken
  Een voorwaarde = Optimale tolerantie
  Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

  ALLEEN HET ESSENTIËLE
  IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

  Meer bekijken
  Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

  GETEST
  OP ZEER GEVOELIGE
   HUID

  Meer bekijken
  De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

  LANGDURIGE
  FORMULEBESCHERMING

  Meer bekijken
  We kiezen alleen voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.