DE WAARHEID
OVER "MIRAKEL-
BEHANDELINGEN"
TEGEN ACNE

Duration Default Icon 2 min leestijd

"Doe acne in 1 nacht verdwijnen met deze wondermiddeltjes!" Enkele jaren geleden schuimde ik het internet af op zoek naar het ultieme middel tegen acne, de magische formule waarmee acne in een wip verdwijnt. Dat het recept van deze mirakelbehandeling wel eens gewoon in mijn keukenkast kon schuilen, maakt het des te aantrekkelijker. En natuurproducten zijn alleen maar goed voor de huid... toch?

Maar mijn experimenten in de keuken draaiden uit op een fiasco. Pas nadat ik mijn voorgeschreven behandeling stipt had gevolgd en mijn huid op de juiste manier verzorgde, straalde ik opnieuw. Achteraf bekeken kan ik er wel om lachen en daarom hier mijn top vijf van experimentele huisremedies alsook de mening van onze huisdermatoloog, Dr. Philippe Beaulieu, over elk mirakelingrediënt.

Bakpoeder

Goedkoop, overal verkrijgbaar en volkomen ongevaarlijk, dat leek alvast een goed begin. Ik vermengde het met water tot een zelfgemaakte scrub. Resultaat? Mijn huid werd rood als een biet en tintelde als gek.


De mening van de dermatoloog

Bakpoeder is sterk alkalisch, waardoor het de natuurlijke pH van de huid afbreekt. Ik zou het niet aanbrengen op de huid.

Tandpasta

Deze muntfrisse pasta houdt mijn tanden glanzend maar wat heeft mijn huid eraan? Niet zoveel eigenlijk. Het product is heel agressief en uitdrogend, mijn gezicht werd er rood en schilferig van.


De mening van de dermatoloog

Net als bakpoeder is ook tandpasta alkalisch en verstoort hij het natuurlijk evenwicht van de huid. Ik zou een patiënt nooit aanraden om tandpasta aan te brengen op het gezicht, vooral nu er zoveel specifieke oplossingen bestaan.

Kokosolie

Ik probeerde dit in de winter wanneer mijn huid wat droog was. Vloggers worden helemaal wild van het hydraterend vermogen ervan. Ik vond het wat vettig en achteraf las ik ook dat het nogal comedogeen is. Zeker geen middel tegen acne.


De mening van de dermatoloog

Kokosolie is een efficiënte emolliens voor droge huid maar absoluut geen goed middel tegen acne.

Tea tree olie

Online fora zijn lovend over dit natuurlijke ontsmettingsmiddel. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat het wel leek te helpen bij een opstoot maar onvoldoende hielp om acne langdurig te bestrijden.


De mening van de dermatoloog

Tea tree olie heeft bewezen anti-septische eigenschappen, dus je kon slechter doen, maar het zal geen effect hebben op de verstopte haar- en huidsmeerkanalen die verantwoordelijk zijn voor acne.

Sudocrem

Ik vond dit op een online forum over acne, waar de kalmerende eigenschappen werden bejubeld. 's Avonds bracht ik een dun laagje aan. 's Morgens waren de puistjes gewoon wat minder rood, niets wereldschokkends.


De mening van de dermatoloog

Sudocrem is een efficiënte barrièrecrème die goed is bij oppervlakkige wonden maar niets doet tegen de oorzaak van acne - verstopte poriën die ontsteken.
Zoals je ziet is mijn boodschap heel simpel: huisremedies, hocuspocus en mirakelmiddeltjes doen vaak meer slecht dan goed en zijn absoluut geen alternatief voor dermatologische behandelingen. Gezond verstand en een doelgerichte behandeling in combinatie met een goede huidverzorging zullen het altijd winnen van wat je ook in de keuken mag vinden!

Dit artikel is alleen bedoeld als algemene informatie. U dient advies in te winnen bij een professional voordat u aan een nieuw regime of een nieuwe gedragslijn begint.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.