Hyaluronzuur, een sleutelingrediënt in iedere anti-aging routine | Jessy De Mey - La Roche-Posay Dermo Expert

 

HYALURONZUUR:
WAT IS HET EN WELK EFFECT HEEFT HET OP UW HUID?

Duration Default Icon 4 min leestijd

Op zoek naar het geheime wapen tegen rimpels en fijne lijntjes? Dan bent u in uw zoektocht vast weleens hyaluronzuur tegengekomen. In de strijd tegen huidverouderingstekenen wordt dit ingrediënt steeds vaker verwerkt in serums, dagverzorging en maskers. Wat is hyaluronzuur nu eigenlijk? Wat zijn de voordelen voor uw huid en waarom is het onmisbaar in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine? Alles wat u wil weten over hyaluronzuur in deze blog.

Hyaluronzuur in het kort

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, is hyaluronzuur een geheel natuurlijke stof welke door ons lichaam wordt aangemaakt. Meer dan de helft van het hyaluronzuur in ons lichaam bevindt zich in de huid, meer bepaald in de opperhuid en de onderliggende huidlagen, waar het vocht helpt vast te houden. Het is een polysaccharide (een glycosaminoglycaan of GAG) die een belangrijk bestanddeel vormt van de extracellulaire matrix, de structuur die onze huid stevig houdt.

Deze molecule kan tot 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Door zich vol te zuigen met water vormt hyaluronzuur een gelatineachtige substantie. Dit vult de ruimte op tussen de collageen- en elastinevezels en houdt zo de dichtheid van de huid in stand waardoor een strakke huid gevormd wordt. U kan het vergelijken met de vulling van de ‘huidmatras’.

Hyaluronzuur en huidveroudering

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat naarmate we ouder worden, het hyaluronzuurgehalte in onze opperhuid geleidelijk aan afneemt. Tegen de leeftijd van 50 heeft de opperhuid al zo’n 50% van haar totale hyaluronzuur verloren. Een aangepaste huidverzorgingsroutine met hyaluronzuur kan de huid hydrateren en veerkachtig houden.

Weinig ingrediënten maken zoveel beloften waar als hyaluronzuur. Daarom zweert menig dermatologen bij hyaluronzuur voor dagelijks gebruik. Met zijn hydraterende anti-aging eigenschappen helpt het de symptomen van een gedehydrateerde huid, fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Hyaluronzuur hydrateert niet alleen het huidoppervlak, maar helpt ook om de huid te verstevigen, te kalmeren en volume te geven. Een multitasking ingrediënt tegen huidveroudering dus!

Hyaluronzuur integreren in huidverzorgingsroutine

Dat het belangrijk is om hyaluronzuur in uw huidverzorgingsroutine toe te voegen, hoeft inmiddels geen betoog meer. Om uw huid de juiste en meest volledige verzorging te bieden, combineert La Roche-Posay hyaluronzuur in zijn anti-rimpel verzorgingen. Terwijl hyaluronzuur de huid intens hydrateert en haar volume geeft, heeft vitamine B5 een kalmerende en herstellende werking op de huid en huidbarrière. Een doeltreffende, innovatieve combinatie voor een veerkrachtige, soepele en voller uitziende huid.

U kan het Hyalu B5 assortiment makkelijk integreren in uw dagelijkse routine. We adviseren u in dat geval te starten met het Hyalu B5 serum, vervolgens de Hyalu B5 oogcrème en de Hyalu B5 dagcrème. Wanneer uw huid een snelle boost nodig heeft, raden we een 7-daagse kuur aan met de Hyalu B5 ampullen.

Heeft u een gevoelige huid en merkt u dat uw huid nood heeft aan een stevige hydratatieboost? Het volledige Hydraphase assortiment van La Roche-Posay is geschikt voor een gevoelige, gedehydrateerde huid. De formule met gefragmenteerde hyaluronzuur biedt een langdurige hydraterende verzorging voor een aanhoudend comfort.

1 Wound healing on the geriatric patient, NCBI.
2 ISAPS International Survey on Aesthetic/Cosmetic Procedures Performed in 2015.
3 www.elle.com, www.nydermatologygroup.com, Beauty Track Report 2016, IPSOS, Mintel 2016.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het Hyalu 5-assortiment biedt anti-verouderingsverzorging voor een gevoelige huid, met een combinatie van het dermatologische ingrediënt puur hyaluronzuur en vitamine B5.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.