HOE BEREID JE EEN AFSPRAAK BIJ DE ALLERGOLOOG VOOR
EN KRIJG JE DE BESTE BEHANDELING VOOR JE HUIDALLERGIE

duration time 2 min leestijd

We geven je hieronder drie eenvoudige stappen om je afspraak bij de allergoloog zo vlot mogelijk te laten verlopen.


1. Verzamel informatie:

• Houd twee weken voor je afspraak een dagboek met de symptomen van je allergie bij.
• Zorg ervoor dat je medische geschiedenis bijgewerkt is.
• Ga na of je familieleden ook met allergieën te maken hebben gehad.

2. Bereid je vragen voor. Bijvoorbeeld:

• Waar ben ik allergisch voor?
• Hoe ernstig is mijn allergie?
• Moet ik een EpiPen bij de hand hebben?

3. Draag op de dag van je afspraak losse kleding die je eenvoudig aan en uit kunt trekken. Neem op de dag van de afspraak geen geneesmiddelen tegen je allergie, zoals antihistaminica.

OPDAT DE ARTS JE ALLERGIE GOED KAN VERZORGEN
VERZAMEL JE VOOR JE AFSPRAAK INFORMATIE

Houd een dagboek met de symptomen van je allergie bij

Artsen zeggen dat informatie uit het verleden cruciaal is om de meeste diagnoses te stellen. Het is zelfs nog belangrijker dan de nieuwste laboratoriumtesten. De juiste diagnose is overigens cruciaal om je vervelende huidirritaties te verzorgen. De allergoloog zal dan ook een duidelijk beeld van je allergie krijgen als je hem alles zo duidelijk mogelijk uitlegt. Een dagboek is dan ook zeker een goed idee. Noteer hierin je huidirritatie of andere allergische reacties. Doe dat gedurende twee weken voor je afspraak.

Breng een bijgewerkt medisch dossier mee

Vraag je huisarts om je een bijgewerkte lijst van je mogelijke aandoeningen en huidige medicatie te bezorgen. Bepaalde geneesmiddelen zoals ibuprofen, aspirine en enkele geneesmiddelen tegen een hoge/lage bloeddruk zijn cruciale informatie om je allergie te verzorgen. Al die informatie helpt de arts om je huidallergie op de best mogelijke manier te verzorgen.

Ga na of je familieleden last hebben van allergieën.

Je allergoloog zal je waarschijnlijk vragen of je familieleden last hebben van allergieën en gerelateerde aandoeningen zoals hooikoorts, astma en eczeem. Hij zal ook willen weten of iemand ernstige reacties zoals anafylaxie heeft gehad. Vraag dit op zijn minst na bij je broers/zussen en ouders. Wanneer je arts een duidelijk beeld heeft, kan hij je de best mogelijke verzorging aanbieden.

OM JE ALLERGIEËN ZO GOED MOGELIJK TE LATEN VERZORGEN
STEL JE OP VOORHAND EEN VRAGENLIJST OP

Maak een lijst met de belangrijkste vragen die je aan het einde van je afspraak wilt stellen. Zo ben je zeker dat je allergie zo goed mogelijk verzorgd wordt. Enkele nuttige vragen:

  • Wat betekenen mijn testresultaten?
  • Waar ben ik allergisch voor?
  • Hoe ernstig is mijn allergie?
  • Hoe kan ik reacties vermijden?
  • Moet ik een EpiPen bij de hand hebben?
  • Kom ik in aanmerking voor desensibilisatietherapieën?
  • Zijn er verzorgingsproducten met verborgen allergenen die ik best vermijd?
  • Hoe kan ik mijn allergische reacties verminderen?
  • Hoe vaak moet ik bij u (de allergoloog) op consultatie komen?

ZORG DAT DE ARTS UITSTEKEND WERK KAN LEVEREN
EN JE HUIDALLERGIE KAN VERZORGEN
DOOR JE GOED VOOR TE BEREIDEN

Draag losse kleding die je eenvoudig aan en uit kunt trekken. De arts wil mogelijk kleine stukjes huid op je rug testen en een huidpriktest op je arm uitvoeren. Mogelijk wil hij ook bloed trekken. Tot slot neem je voor de afspraak ook geen geneesmiddelen tegen je allergie, zoals antihistaminica. Ze kunnen de testresultaten beïnvloeden. Vergeet ook niet om je dagboek met de symptomen van je allergie mee te nemen!

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

NIET DOUCHEN IS DE BESTE
OPLOSSING VOOR DE ALLERGIE-GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Als je de huid op het einde van de dag niet reinigt, dan komt ze de hele nacht lang in contact met allergenen en irriterende stoffen zoals pollen en vervuilingsdeeltjes. Deze kunnen de huidbarrière sterk beïnvloeden en huidirritaties veroorzaken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ALCOHOL KAN
JE ALLERGIEËN VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Alcohol is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcohol allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende types huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DIY-RECEPTEN ZIJN
UIT DEN BOZE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in de keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij allergie-gevoelige huid. Veel natuurlijke ingrediënten kunnen immers erg irriterend zijn voor de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stof en allergenen, daarom moeten ze regelmatig worden gereinigd. Was jouw kwasten met hypoallergene zeep of een reinigingsproduct voor make-upkwasten, voor een goede huidgezondheid.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel geval ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.