WAT IS
VERBLEKING VAN KORAAL?

Article Read Duration 4 min leestijd

Het verbleken van koraal is een proces waarbij koralen hun kenmerkende kleur verliezen doordat de symbiotische micro-algen uit het koraal afsterven als gevolg van veranderingen in het oceaanwater. De algen leveren aan koralen tot 90 % van hun energie via fotosynthese. Verbleking van koraal leidt uiteindelijk dan ook tot de dood van sommige koraalsoorten. Het verschijnsel is vooral het gevolg van temperatuursveranderingen, ziekteverwekkende bacteriën, verontreiniging en verzuring van de oceanen door de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer.

ZIJN DE VOORNAAMSTE ZONNEFILTERS VAN LA ROCHE-POSAY
DE OORZAAK VAN HET VERBLEKEN VAN KORAAL?

De twee belangrijkste filters in het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, Mexoryl SX en Mexoryl XL, zijn beide uitgebreid getest met betrekking tot de invloed die ze hebben op het zeemilieu. Ecotoxicologische tests toonden aan dat 5 weken blootstelling aan deze filters met een hogere concentratie dan die in het zeewater te vinden is het koraal niet verbleekt en dat er geen negatief effect was op de symbiotische microalgen van het koraal.

DE TARA PACIFIC 2016-2018 EXPEDITIE:
EEN UISTEKENDE BIJDRAGE AAN WERELDWIJD KORAALONDERZOEK

Tara Expeditions is een Frans privé-initiatief zonder winstoogmerk en organiseert in samenwerking met wetenschappelijke instituten sinds 2003 campagnes om de gevolgen van de klimaatverandering en de ecologische crisis in onze oceanen te bestuderen en beter te begrijpen. La Roche-Posay is verheugd over de samenwerking van de L'Oréal-groep met Tara Expeditions voor een nieuw, tweejarig onderzoeksproject in Azië en de Stille Oceaan. Het is de bedoeling een innoverende studie over koraalriffen uit te voeren in partnerschap met het CNRS*, Paris Sciences et Lettres** en het Wetenschappelijk Centrum van Monaco***. De doelstellingen zijn tweeledig: de verborgen diversiteit van koralen ontdekken en een beter inzicht krijgen in het vermogen van koralen om zich aan te passen aan de klimaatverandering.

* Centre Nationale de la Recherche Scientifique, Frans nationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek
** In Parijs gevestigde onderzoeksuniversiteit
Een oceanografisch onderzoekscentrum dat zich inzet voor het behoud van het zeeleven

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

JE HOEFT GEEN

ZONNEBESCHERMING TE DRAGEN WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze, regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk aan leiden tot de eerste tekenen van huidveroudering. Je huid verdient een optimale bescherming. Je draagt dan ook best elke dag een zonnecrème en niet alleen wanneer het warm en zonnig is. 
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING. 

WAAR TRUE-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de inwendige bouwstenen van de huid, zoals collageen- en elastinevezels. Na verloop van tijd maakt blootstelling aan de zon de huid minder stevig, veerkrachtig en elastisch waardoor ze rimpels gaat vertonen. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekjes en een vale teint. Tezamen worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

DONKERE KLEREN ZIJN

BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen bieden inderdaad meer UV-bescherming dan wit en pastel. Zorg er dus voor dat je ook donkere kledingstukken meeneemt op je volgende vakantie!
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een allergische reactie ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.