Gebruikerservaringen

« Voortaan zweer ik bij een goede zonbescherming! », Laure, 19 jaar, studente in Frankrijk.

Img_« Voortaan zweer ik bij een goede zonbescherming! », Laure, 19 jaar, studente in Frankrijk.

Met haar lichte huid verbrandt Laure gemakkelijk in de zon. Om dat te voorkomen en haar huid beter te leren beschermen, heeft ze een dermatoloog geraadpleegd. Nu geniet ze in alle veiligheid van de zon dankzij zonbescherming. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Laure, hoe ben jij verbrand geraakt?

"Vorige zomer ben ik op vakantie geweest aan zee. Omdat ik bruin wou worden, ben ik van het begin af aan beginnen met zonnebaden zonder echt op te passen. Ik heb mijn huid zelfs ingewreven met monoï-olie en ik lag de hele dag te zonnen… Resultaat: zonder zonbescherming verbrandde mijn huid en was deze rood en pijnlijk. Een echte ramp!

Symptomen

Hoe voelt een verbrande huid aan?

Mijn huid voelde branderig aan en is zelfs beginnen met vervellen. Ik moest regelmatig herstellende crème aanbrengen om het pijnlijke gevoel te verzachten. Het duurde dagenlang voor de roodheid gekalmeerd was. De zomer daarna heb ik gezworen dat ik diezelfde fouten niet meer zou maken! Voordat ik op vakantie vertrok, heb ik daarom een afspraak gemaakt bij een dermatoloog.

De oplossing

Wat stelde die voor?

Hij adviseerde me om een zonnecrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken en die om de 2 uur opnieuw aan te brengen om mijn huid te beschermen tegen verbranding. Ook na elke zwembeurt heb ik die zonbescherming opnieuw aangebracht. Op de warmste uren van de dag blijf ik nu ook uit de zon en ik draag zelfs een zonnehoed! Dankzij die kleine trucjes ben ik deze zomer bruin geworden zonder te verbranden! Dus voortaan zweer ik bij een goede zonbescherming!"

Aanbevolen voor u

See all articles