3 vragen aan een expert

Ik adviseer alleen producten met Hoge en Zeer Hoge bescherming

Img_Ik adviseer alleen producten met Hoge en Zeer Hoge bescherming

UV-stralen zijn verantwoordelijk voor huidveroudering. Zonnebescherming is een must voor iedereen. Dermatologen raden aan om zich te beschermen met kleding, een hoofddeksel, een zonnebril met anti-UV glazen en zonneproducten op de onbedekte huidzones.

Wat zijn de grote principes inzake zonnebescherming?

De bescherming moet aangepast zijn aan de omstandigheden (bergen, zee, strand): bij sterke weerkaatsing is maximale bescherming vereist.

Extra voorzichtigheid is ook geboden bij een lichte huid die makkelijk verbrandt. Verder moet er ook rekening worden gehouden met het tijdstip van de dag: tussen 11 en 16 uur is de zon het gevaarlijkst. Van belang is ook om zonneproducten om de twee uur opnieuw aan te brengen en er voldoende van te gebruiken..

Raken uw patiënten nog wegwijs

uit het enorme aanbod aan zonneproducten?

Er is recent een vereenvoudiging van de etikettering doorgevoerd, met 4 beschermingsklassen. Laag, Gemiddeld, Hoog, Zeer Hoog. Ik adviseer alleen producten uit de 2 laatste categorieën. Ze moeten ook een breedspectrum-bescherming bieden tegen UVB-stralen (verantwoordelijk voor verbranding) en UVA-stralen (die de huid sneller doen verouderen). En tot slot moet worden gekozen voor de vorm (crème, vloeibare crème, gel, enz) die het meest geschikt is voor de plaats waar het wordt aangebracht en beantwoordt aan de voorkeur van de patiënt.

Wat houdt goede zonnebescherming voor u in?

Die moet eerst en vooral efficiënt zijn.

Wat kleding betreft, verdienen dichtgeweven stoffen en donkere kleuren de voorkeur. De producten moeten een Hoge en Zeer Hoge bescherming bieden en regelmatig opnieuw worden aangebracht. Een zonnebril moet de CE-markering categorie 3 en 4 dragen. Een goed zonneproduct moet ook: een goede tolerantie bieden, lichtstabiel zijn, waterproof zijn en bestand zijn tegen transpiratie. En om te garanderen dat men het voldoende regelmatig aanbrengt, moet het ook aangenaam en handig in het gebruik zijn.

Aanbevolen voor u

See all articles