Gebruikerservaringen

« Mijn teint blijft stralend… Ook al ben ik de 40 voorbij! »

Img_« Mijn teint blijft stralend… Ook al ben ik de 40 voorbij! »

Zonder te overdrijven en tot elke prijs de tijd te willen stopzetten, heeft Sophie begrepen hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor een gezonde, mooie huid. Met eenvoudige gewoonten, elke ochtend en elke avond weer...

Puistjes door puberteit

Sophie, hoe sta jij tegenover schoonheidsverzorging?

Ik heb mezelf altijd graag verzorgd. Omdat ik het leuk vond om er goed uit te zien, maar ik heb ook al snel ingezien dat de eerste indruk die men van je krijgt, heel belangrijk is. Al van toen ik 30 was, gebruik ik een oogcontourverzorging en heb ik elk jaar een lichte peeling laten doen… Ik wou immers niet dat mijn huid te snel verouderde.

Symptomen

En wat zijn je dagelijkse verzorgingsgewoonten?

Zonder dat ik fortuinen uitgeef aan cosmetica, heb ik een eigen verzorgingsritueel om mijn teint fris en stralend te houden… ook al ben ik de 40 voorbij. 's Ochtends breng ik een crème tegen huidveroudering aan, die ik in de zomer vervang door een emulsie die een zonnefilter bevat. Die is lichter en vooral onontbeerlijk als bescherming tegen UV-stralen, te meer daar ik dol ben op buiten lunchen. En zoals ik al zei, gebruik ik ook een oogcontourverzorging, sedert enige tijd in antirimpel-versie. 's Avonds verwijder ik mijn make-up met een olie en dan was ik mijn gezicht met een zachte zeepvrije reiniger. En dan breng ik weer crème aan, maar deze keer een verzorgende crème die meer afgestemd is op mijn leeftijd, om mijn huid te laten regenereren en een boost te geven.

De oplossing

Welke andere verzorgingsrituelen heb je nog behalve die dagelijkse gewoonten?

Twee, drie keer per jaar trakteer ik mezelf op een kuur met een serum, dat ik onder mijn verzorgende crème aanbreng. Ik kies die in functie van de behoeften van mijn huid en de periode van het jaar: superhydraterend, tegen veroudering, tegen pigmentvlekken… En het is meteen ook een gelegenheid om nieuwe antirimpelproducten te leren kennen. En na de winter laat ik een lichte peeling doen, om alles glad te strijken.

Aanbevolen voor u

See all articles