Achtergrondinformatie

De oogcontour: een teer punt!

Img_De oogcontour: een teer punt!

Wil je je kraaienpootjes gladstrijken? Sporen van vermoeidheid uitwissen? De huid rond je ogen egaler maken? Kortom, wil je een frisse, stralende blik? Dat kan met enkele eenvoudige gewoonten, in combinatie met de zachte kracht van jouw nieuwe anti-rimpel en anti-aging wapen: REDERMIC [R] Ogen.

Verwijder elke avond je make-up

De basisvereiste om je verzorging optimaal te laten werken: een zuivere huid

Ook als je je niet opmaakt is het heel belangrijk om je huid elke avond te reinigen. Want zo verwijder je behalve make-up ook alle onzuiverheden, zoals stof of vuildeeltjes uit de lucht die zich in de loop van de dag op de huid hebben vastgezet. Een gereinigde en gezuiverde huid kan de werking van je verzorgingsproducten optimaal benutten. Het reinigen van de huid is het eerste wat je elke avond moet doen om er ’s morgens minder vermoeid uit te zien.

Reflex 1:

Reinigen zonder wrijven

1. Regles d'or_illu 5

Een doeltreffende remover gebruiken en zacht te werk gaan zijn de voorwaarden om onzuiverheden en make-up te verwijderen zonder de oogzone geweld aan te doen. Door te wrijven kan je de huid immers beschadigen. Drenk een wattenschijfje in een reinigingsproduct voor gevoelige ogen en druk dit enkele ogenblikken tegen je oogleden terwijl je je ogen goed dicht houdt. Maak dan lichte cirkelvormige bewegingen. Ga dan met een iets stevigere beweging van de bovenkant van de oogleden naar de wimperpunten toe. Strijk daarna onder de ogen, van de binnenste naar de buitenste ooghoek toe. Ga tot slot met een in reinigingsproduct gedrenkt wattenstaafje langs de wimperlijn. Herhaal dit zo vaak als nodig, het wattenschijfje moet aan het einde helemaal schoon achterblijven.

Breng een verzorgingsproduct voor de oogcontour aan

Een specifiek verzorgingsproduct tegen sporen van veroudering en vermoeidheid

De oogzone bestaat uit 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn. Om die beweeglijkheid mogelijk te maken is de huid van de oogcontour heel fijn, met een dunne hydrolipidenfilm die weinig collageen- en elastinevezels bevat. Omdat ze vaak te lijden heeft onder droogheid en dehydratatie, is dit de eerste zone die sporen van vermoeidheid en veroudering laat zien.

Reflex 2:

Breng je verzorging met de vingertoppen aan

1. Regles d'or_illu 3

Deze veeleisende zone heeft behoefte aan geavanceerde actieve bestanddelen. Daarom biedt REDERMIC [R] Ogen alle anti-rimpel en anti-aging efficiëntie van Retinol in een formule die zelfs geschikt is voor gevoelige ogen. Een heel klein beetje van dit product is voldoende. Breng het aan op het benige gedeelte van de oogcontour en tokkel het zachtjes in, van binnen naar buiten toe. Doe dit met je ringvinger, want dit is de zwakste vinger van je hand, zodat je hiermee niet te veel druk uitoefent.


Laat je oogleden ontzwellen

Kou is het beste wapen tegen gezwollen oogleden

Bij zware vermoeidheid of na een te korte nacht kunnen je ogen wel eens wat opgezet zijn. Dan is kou je beste bondgenoot, want die activeert de bloedsomloop, doet de zwelling afnemen en bezorgt de huid van je oogcontour een opkikkertje.

Reflex 3:

Bewaar je verzorgingsproduct in de koelkast

1. Regles d'or_illu 4

De textuur van REDERMIC [R] Ogen, die het midden houdt tussen een gel en een crème, geeft bij het aanbrengen een heerlijk fris gevoel en een lichtjes opspannend effect. Voor een extra verkwikkend effect kan je het product in de koelkast bewaren. Een ander trucje om gebruik te maken van de ontzwellende werking van kou: drenk twee wattenschijfjes in thermaal water van La Roche-Posay, leg ze in de koelkast tot ze goed koud zijn en leg ze dan enkele minuten op je oogleden, terwijl je er regelmatig een beetje thermaal water op sprayt om ze voldoende vochtig te houden.

Leef gezond

Om mooi te blijven, moet je jezelf ook vanbinnen verzorgen

Een goede leefhygiëne is van doorslaggevend belang voor de huidkwaliteit. Om de oogcontour fris te houden, moet vermoeidheid worden bestreden. Een gebrekkige bloed- of lymfecirculatie of een slechte drainage kunnen leiden tot een vermoeide blik. Je kan dit vermijden door gezond te eten en elke nacht voldoende te slapen.

Reflex 4:

Eet gezond en neem voldoende ontspanning

1. Regles d'or_illu 1

Voor een betere microcirculatie kies je het beste voor voeding die rijk is aan vezels en bioflavonoïden, dat zijn kleine plantaardige pigmenten met antioxiderende eigenschappen; je vindt ze volop in boekweit, soja, groene thee, appels, druiven, blauwe bessen, bosbessen, enz. Ook vitamine A is heel belangrijk voor de ogen. Ze zit onder andere in tomaten, paprika’s, spinazie, wortelen, abrikozen, enz. Ook vermoeidheid is natuurlijk één van de belangrijkste oorzaken van een doffe blik. Zorg er daarom voor dat je elke nacht voldoende slaapt. En tegen stress is niets zo goed als sport om je af te reageren.

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten