3 vragen aan een expert

Anti-aging, specifiek aangepast aan de behoeften van de gevoelige huid

Img_Anti-aging, specifiek aangepast aan de behoeften van de gevoelige huid

Huidlijntjes, rimpels, verminderde stevigheid,... bovenop deze klassieke tekenen van veroudering heeft een gevoelige huid ook nog eens last van roodheid die het gezicht ontsiert. Vandaag de dag zegt één op de twee vrouwen dat ze een gevoelige huid heeft. Het is dus van essentieel belang dat ook deze vrouwen oplossingen krijgen aangeboden om sporen van veroudering tegen te gaan.

Waarom zegt men dat een gevoelige huid sneller veroudert dan een “gewone” huid?

Een ongelijkmatige teint is een typisch verouderingsverschijnsel bij een gevoelige huid

De oorzaak van versnelde huidveroudering is micro-inflammatoire stress, die vaker voorkomt bij een gevoelige huid. Dit onmerkbare verschijnsel speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van rimpels en het verlies aan huidstevigheid, doordat het bijdraagt tot de afbraak van de vezels in de dermis. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat een gevoelige huid meer roodheid ontwikkelt dan een normale huid. Bij het verouderen gaat de teint van nature al minder gelijkmatig worden, een proces dat nog wordt geaccentueerd door die neiging tot roodheid. Een gevoelige huid die veroudert krijgt dus bovenop rimpels en een verlies aan stevigheid, ook hiermee te maken.

Vitamine C/Retinol, wat is het verschil tussen deze twee anti-aging bestanddelen?

Twee referentiebestanddelen tegen veroudering, met een complementaire werking

Vitamine C en Retinol zijn twee bestanddelen die in de dermatologie gelden als dé referentie tegen huidveroudering. Van Retinol is onomstotelijk bewezen dat het doeltreffend is tegen veroudering. Het heeft een spectaculair effect op het huidoppervlak: de huidkorrel wordt fijner, onregelmatigheden worden uitgevlakt, huidlijntjes worden gladgestreken. Idem voor de diepere huidlagen, waar het bijdraagt tot de celregeneratie en de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine C is dan weer een krachtige antioxidant die bovendien ook de aanmaak van collageen bevordert en de vaatwanden versterkt. De meerwaarde van dit bestanddeel: het vult rimpels op, verstevigt de huid en geeft een egalere teint.

Kunnen we verschillende anti-aging bestanddelen combineren bij een gevoelige huid?

Het komt erop aan doeltreffend te werken en tegelijk de gevoelige huid te ontzien


Net zoals voor elke andere huid leidt de combinatie van verschillende bestanddelen tot een optimaal resultaat. Maar bij een gevoelige huid is het van cruciaal belang om formules te gebruiken die aangepast zijn aan de huidgevoeligheid. Met Redermic krijgt de gevoelige huid eindelijk een complete, ultra-efficiënte verzorgingsroutine tegen alle sporen van veroudering. Redermic [R] corrigeert klinische tekenen van veroudering: diepe rimpels, vroegtijdige huidvlekken, verdikte huid met een onregelmatige korrel. En Redermic [C] versterkt die werking tegen rimpels en verminderde stevigheid en uniformiteit.

Aanbevolen voor u

See all articles