SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Wat is benzoylperoxide?

Wat is benzoylperoxide? Waarom wordt het gebruikt in de strijd tegen acne? Vind hier bij La Roche-Posay meer informatie over dit essentiële geneesmiddel.

FFS Mag article 30766 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_8344835)

Waarom wordt benzoylperoxide gebruikt voor de behandeling van acne?

Benzoylperoxide staat op de “lijst van essentiële geneesmiddelen” van de Wereldgezondheidsorganisatie en wordt zeer veel gebruikt voor de behandeling van acne, maar ook als bleekmiddel.

Door zijn sterke antibacteriële en ontstekingswerende effecten op de huid is benzoylperoxide erkend als behandeling tegen acne. Door zijn antiseptische werking bestrijdt het bacteriën aan het huidoppervlak, maar ook witte en zwarte mee-eters. Nog een reden waarom benzoylperoxide populair is bij mensen met acne, is dat het kan worden gebruikt in combinatie met producten die salicylzuur bevatten. Dat is een enorm pluspunt voor wie van zijn puistjes wil afraken, want op die manier kan je behandelingen veilig en doeltreffend combineren.

Nevenwerkingen:

Nevenwerkingen zijn meestal een licht prikkelend of branderig gevoel, jeuk, een droge huid, afschilfering en roodheid. Hoewel dit heel courante nevenwerkingen zijn, krijgen mensen met acne soms het gevoel dat ze hun huid hiermee nog meer beschadigen. Heb je last van een ernstiger reactie, zoals moeilijk ademhalen of zwelling, dan vertoon je wellicht een allergische reactie op de behandeling en moet je onmiddellijk een dokter raadplegen.

Benzoylperoxide wordt ook gebruikt om tanden witter te maken en haar te bleken. Gebruik je het voor het slapengaan, dan moet je de crème of gel zorgvuldig inwrijven om gebleekte plekken op je kussensloop te vermijden. Lastiger wordt het als je benzoylperoxide gebruikt tegen acne op je borstkas en rug, want vaak geeft dat plekken op kledij. Vooral katoen bleekt hier makkelijk door, dus vermijd dit materiaal en let erop dat het product helemaal is ingedrongen voor je witte lakens gebruikt.

Mythes:

Klopt het dat benzoylperoxide de toestand van je huid verergert tijdens de behandeling?

Als je je huid behandelt met benzoylperoxide, is het belangrijk om te weten hoe je de crème of gel moet gebruiken. Laat je niet verleiden om extra laagjes benzoylperoxide aan te brengen. Puistjes gaan echt niet sneller weg door meer van het product aan te brengen, maar je doet er je huid wél geweld mee aan. Als je teveel crème of gel gebruikt, wordt je huid erg droog en schilferig, en sommige gebruikers melden zelfs tekenen van huidveroudering.

Verergert de toestand van de huid na het stopzetten van de behandeling met benzoylperoxide?

Als je huid te afhankelijk wordt van de behandeling, kan de acne sterker terugkomen als je ermee stopt. Het is dus van belang om het product “regelmatig en zuinig” te gebruiken, zodat je je huid niet onnodig beschadigt en niet te afhankelijk maakt van de benzoylperoxide. De crème of gel één keer per dag spaarzaam aanbrengen is normaal gezien voldoende om je puistjes doeltreffend te bestrijden.

Dus als je benzoylperoxide gebruikt in combinatie met behandelingen die salicylzuur bevatten, spring er dan zuinig en voorzichtig mee om voor een optimaal resultaat!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31785
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer