SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Hoe komt het dat mijn puistjes in de lente en zomer verergeren?

De lente en de zomer betekenen langere dagen, langer licht, barbecues, strandwandelingen en lekker veel buiten zijn, maar ook (te) warm weer, een zweterige huid en meer puistjes. Warmte en zon maken de huid vetter en werken opstoten van acne in de hand. Lees verder voor tips & tricks om je huid deze zomer stralend en zuiver te houden.

FFS Mag article 30776 : Main article image (LP50109)

Hoe komt het dat mijn puistjes in de lente en zomer verergeren?

Het is een veel voorkomende misvatting dat transpiratie zorgt voor meer puistjes. In werkelijkheid is het de mix van transpiratievocht en overtollig huidsmeer, vuildeeltjes en bacteriën die de huidporiën doet verstoppen en de vorming van puistjes in de hand werkt.
Ook het keratolytische effect van de zon op de huid doet puistjes ‘s zomers verergeren. Dat zit zo: als de huid blootstaat aan de zon, gaat ze zich sneller vernieuwen. Eenmaal uit de zon, heeft dit echter een omgekeerd effect: het celvernieuwingsproces gaat weer vertragen. Daardoor blijven dode huidcellen op het huidoppervlak achter en gaan de poriën verstoppen. Het is dus heel belangrijk om je huid in de zomer goed te verzorgen om opstoten van puistjes te voorkomen.

Huidverzorging tijdens de zomermaanden

Reinigen:

Reinigen is tijdens de warmere maanden superbelangrijk. Transpiratievocht, make-up en overtollig huidsmeer moeten worden verwijderd om te vermijden dat ze de poriën gaan verstoppen en leiden tot nieuwe puistjes. Effaclar Zuiverende Gel is specifiek ontwikkeld voor de vette huid met onzuiverheden. Gebruik de gel ‘s morgens en ‘s avonds voor een zuiver gevoel en een perfecte start van elke zomerdag. De gel doen schuimen en op de huid inmasseren om de huid heerlijk fris achter te laten en de talgproductie onder controle te houden.

Tonifiëren:

Het gebruik van een toner in de zomer is een goed idee voor wie last heeft van zichtbare poriën en een glimmende huid. Serozinc is een micro-nevel die zo vaak als nodig op de huid kan worden gesprayd – ideaal voor een verfrissende boost op een bloedhete dag. Deze verkwikkende “mist” gaat onmiddellijk het glimmen tegen, maakt de poriën kleiner en helpt de huid zuiveren en tot rust brengen.

Kies de juiste dekking

Kies in de zomer voor een lichte foundation die je huid laat ademen. Zwaardere formules kunnen de poriën verstoppen en puistjes in de hand werken, dus opteer voor een gekleurde hydraterende crème of BB-crème.

Hydrateren:

Sla je hydraterende verzorging niet over omdat het zomer is! Effaclar Mat is dé oplossing tegen een glimmende huid, omdat het overmatige talgproductie én het effect van vocht bestrijdt. Het matterend effect is ideaal voor wie in de zomer extra last heeft van een glimmende huid, terwijl de niet-vette textuur ervoor zorgt dat de poriën niet verstopt raken. Voor wie last heeft van mee-eters en een glimmende huid, is Effaclar K (+) het geknipte product, omdat het oxidatie en overtollig sebum tegengaat.

En tot slot, wie last heeft van puistjes gebruikt best Effaclar DUO [+]. Dit legendarische product bevat salicylzuur en LHA’s om de huid te exfoliëren en tegelijk onzuiverheden en ontsteking tegen te gaan. EFFACLAR DUO [+] is nu ook verkrijgbaar met SPF30 bescherming tegen UVA- en UVB-stralen, en is geschikt voor alle huidtypes.

Ga je in de zon, dan moet je om de 2 uur een beschermend zonneproduct met SPF 50 aanbrengen voor een optimale bescherming.
Geniet van de zomer en laat dat niet vergallen door puistje. Verzorg je huid op de juiste manier en je huidproblemen zijn snel verleden tijd!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer