SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Waarom duurt het zo lang om van acne af te geraken?

Jammer genoeg is acne niet iets dat je in één-twee-drie wegwerkt. Hoe graag we dat ook zouden willen, maar acne gaat niet snel weg. Soms moet er maanden met diverse behandelingen worden geëxperimenteerd, en crèmes moeten weken aan een stuk nauwgezet worden aangebracht om enig resultaat te zien… Hoe komt het toch dat het zo lang duurt om van acne af te geraken?

FFS Mag article 30785 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_70663405)

We pakken de oorzaak niet aan

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat acne wordt veroorzaakt door verschillende factoren, wat gedeeltelijk verklaart waarom het zo moeilijk te behandelen is. In tegenstelling tot andere huidaandoeningen of ziekten, is het bij acne moeilijk om na te gaan wat nu eigenlijk de precieze oorzaak is.
Voeding, leefgewoonten, een verstoord hormonaal evenwicht, overmatige sebumproductie en slechte verzorgingsgewoonten zijn enkele van de factoren die acne kunnen veroorzaken. Eenmaal we de oorzaak hebben gevonden, wordt het makkelijker om de juiste behandelingen te kiezen, maar het kan een tijdje duren vooraleer je het lijstje van mogelijke oorzaken helemaal hebt afgetoetst!
Een manier om wat sneller te achterhalen wat bij jou opstoten van puistjes veroorzaakt, is een huiddagboek bijhouden. Noteer de “slechte” dagen waarop je huid een opstoot heeft, en wat je die dag hebt gedaan, gegeten, gebruikt van producten... Dat is een goede manier om er achter te komen wat er goed en slecht is voor jouw huid. Je raakt er makkelijker uit als je kunt zien dat je op dagen met een opstoot van pukkeltjes een bepaald voedingsmiddel hebt gegeten, bepaalde make-up hebt gedragen of een bepaalde activiteit hebt gedaan.

We behandelen het verkeerde

Bij het zoeken naar de oorzaak van onze acne kunnen we toch nog uitkomen op de verkeerde behandelingen, die onze bestaande puistjes erger maken.
Er zijn verschillende types puistjes, die verschillende behandelingen vereisen. Ga je een puistje verkeerd behandelen, dan kan het nog langer blijven aanhouden, of zelfs verergeren. Als je merkt dat je huid ontstoken raakt of onbehaaglijk aanvoelt nadat je met een behandeling bent gestart, stop er dan mee en raadpleeg een dokter. Zo ben je zeker dat je je huid geen schade toebrengt.

Verwachten dat acne kan genezen worden

Het kan verwonderlijk en ontmoedigend klinken, maar er bestaat geen behandeling om definitief van acne af te raken. Misschien denk je dat je puistjes dus nooit zullen verdwijnen… Maar als je de juiste behandeling hebt gevonden en je daaraan houdt, ben je al een flink eind op weg. Want hoewel acne niet definitief kan genezen worden, kan je door je behandeling te blijven volhouden de symptomen met succes onder controle krijgen.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer