SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Hoe voorkom je puistjes en een “vuil” huidgevoel vlak voor een speciale gelegenheid?

Morgen trouwt je beste vriendin en aan dat huwelijk is een maandenlange voorbereiding voorafgegaan. Je bent bruidsmeisje, en je hebt zopas een grote puist midden op je voorhoofd ontdekt. Laat die je dag niet verpesten: volg onze tips en je kunt vol vertrouwen elke bijzondere gelegenheid tegemoet zien.

FFS Mag article 30777 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_85937260)

1. Masseer je stress weg

Neem de tijd om je huid te trakteren op een massage. Niet een schouder- of voetmassage, maar een stimulerende gezichtsmassage helpt je om alle opgehoopte stress voor de grote dag weg te toveren. Een verstoord hormoonevenwicht kan voor een opstoot van puistjes zorgen en het stresshormoon cortisol draagt bij tot hormonale schommelingen. Met alle stress die aan een groot evenement voorafgaat, is het belangrijk om niet te vergeten zowel je huid als je geest te ontstressen.

2. Nachtbehandeling

Als je meestal vooral aandacht besteedt aan je ochtendlijk verzorgingsritueel, begin dan nu eens te focussen op je avondritueel. Onze huid herstelt en regenereert zich tijdens de slaap, dus help haar door voor het slapengaan producten aan te brengen, zodat ze de hele nacht tijd heeft om die op te nemen. Retinol is een fantastische nachtbehandeling omdat het de aanmaak van gezonde nieuwe cellen bevordert – net op tijd voor je grote evenement.

3. Pak puistjes doelgericht aan

Als er een speciale gelegenheid voor de deur staat, wil je je zelfvertrouwen door niets laten ondermijnen. Dus als je met puistjes kampt, gebruik dan producten die salicylzuur en LHA’s bevatten. Die ingrediënten verwijderen dode huidcellen en zuiveren je poriën diepgaand, zodat niets een onberispelijke huid nog in de weg staat.

4. Vermijd een “vuil huidgevoel”

Velen van jullie hebben het al meegemaakt: een huid die glimmend en vettig oogt en soms zelfs plakkerig aanvoelt. Je kan ook het gevoel hebben dat je huid verstikt, blokkeert, zweet… In dat geval is een sebumregulerend masker vaak de beste oplossing om onmiddellijk overtollig sebum op te slorpen en de poriën te verkleinen!
Maar een sebumregulerend masker kan ook uitdraaien op je ergste nachtmerrie! Want dergelijke sneldrogende sebumabsorberende maskers kunnen erg agressief zijn en een afweerreactie van de huid veroorzaken, waarbij de huid extra veel sebum gaat aanmaken om zich te beschermen tegen de agressie: dit noemen we het “sebum rebound effect”, en het kan je huid vetter dan tevoren maken!
Probeer daarom eens het EFFACLAR Masker, een zuiverend, snel sebumabsorberend masker dat zo zacht en ontstekingswerend is dat het de huid niet uitdroogt en een rebound-effect verhindert, voor langdurige efficiëntie, zelfs met een gevoelige huid!

5. Een stralende oogopslag

Concentreer je op je oogverzorging; de ogen zijn immers het eerste wat mensen opmerken. Verhelderende oplossingen met niacinamide kunnen donkere kringen doen vervagen en de oogzone verkwikken. Een niet te onderschatten voordeel als het grote evenement je slapeloze nachten heeft bezorgd.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer