SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Hoe verzorg je je huid na een verkoudheid?

Niets verstoort je huidverzorgingsgewoonten zo erg als verkoudheid en griep. Terwijl we ons lichaam er meestal proberen bovenop te helpen door thee met citroen of warme soep te drinken, vergeten we vaak dat ook onze huid hunkert naar wat zorg en aandacht. Alsof het nog niet genoeg is dat we ons door een verkoudheid of griep ellendig voelen, moet onze huid er ook nog eens aan geloven. Een probleemhuidje wordt nu extra gevoelig, wat het ziek-zijn nog onaangenamer maakt.

FFS Mag article 30787 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_58458906)

Veelvuldig je neus snuiten, tranende ogen, irritatie en vermoeidheid: het zijn allemaal symptomen van een verkoudheid of griep waar een huid met neiging tot acne niet zo blij mee is. Daardoor gaat ze vaak gevoelig, droog en pijnlijk aanvoelen. Wij geven je tips om je veelgeplaagde huid te verzorgen eenmaal je hersteld bent van je verkoudheid of griep…

Welk effect heeft een verkoudheid of griep op mijn gevoelige acnehuid?

Door een verkoudheid of griep slapen we vaak niet goed, en dat kan nefast zijn voor een gevoelige huid. Slaaptekort bezorgt je een vale huid en wallen onder de ogen. Na verloop van tijd kan een tekort aan slaap de huid ook vroegtijdig doen verouderen, zodat zich fijne lijntjes aftekenen en onzuiverheden nog erger worden.

Eén van de meest voorkomende problemen bij een verkoudheid, is dat je voortdurend je neus moet snuiten. Daardoor raakt de huid rond en onder de neus geïrriteerd. Door voortdurend met tissue over de neus te wrijven, kan de huid rood, schilferig en overgevoelig worden. Als je last hebt van puistjes of zwarte puntjes op of rond je neus, dan kunnen die door het vele aanraken en wrijven ook ontstoken raken.

Verkoudheid en griep zuigen als het ware vocht uit de huid en maken haar droog en dof. Door de ziekte zelf, plus de geneesmiddelen die we nemen en het feit dat we aan ons bed gekluisterd zijn, raakt onze huid gedehydrateerd.

Hoe pak ik die problemen aan?

Een frissere huid:

Een vale huid kan je aanpakken met de juiste voeding en huidverzorging. Door op je voeding te letten krijg je binnen de kortste keren weer een stralende huid! Zorg dat je voldoende vitaminen uit de B-groep binnenkrijgt, want die spelen een rol bij een ontstoken huid. Je hoeft je voedingsgewoonten niet helemaal om te gooien, maar probeer wel voldoende ijzerrijke eetwaren op het menu te zetten. IJzer bevordert de aanmaak van rode bloedcellen en die dragen bij tot een gezond ogende huid. Voor je huidverzorging kijk je uit naar producten die een stralende huid geven, bijvoorbeeld serums die de huid opfrissen, een egale teint geven en je weer een mooie glow bezorgen. Ook een gelaatsverzorging in een schoonheidsinstituut is een goed idee als opkikkertje voor je huid!

Een pijnlijke neus:

Een verkouden neus is echt geen pretje. Als je de roodheid probeert te camoufleren, kan dat voor nog meer irritatie zorgen, zeker als je neus sowieso al pijnlijk aanvoelde. Dus gooi je het beter over een andere boeg. Regel nummer één is: niet op de gevoelige huid zitten wrijven. Als je je make-up verwijdert of je gezicht schoonmaakt, zorg dan dat je niet op de geïrriteerde zone wrijft, want dat maakt het alleen maar erger. Gebruik tweemaal per dag een milde gezichtsreiniger die je zachtjes op de huid dept en afspoelt met lauw water.

Je huid hydrateren:

De eerste stap om je huid weer comfortabel te laten aanvoelen is: héél veel hydrateren. Ben je aan het herstellen van een verkoudheid of griep, zorg er dan voor dat je je huid minstens elke ochtend en elke avond hydrateert, maar beter nog de hele dag door. Nadat je ziek bent geweest, heb je de neiging om jezelf te verwennen met lange hete douches, maar dit droogt je huid nog meer uit. Beperk de duur van je douche tot 10 minuten en gebruik warm, maar geen heet water. Met een milde douchegel voed je je huid zonder haar geweld aan te doen.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31786
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer