SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

De beste superfoods voor een gezond lichaam en een gezonde huid

Welke voeding is goed voor jouw huid en gezondheid?

FFS Mag article 30759 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_111774535)

Je huid “van binnenuit” verzorgen:

Je hebt wellicht wel al gehoord van superfoods. Dat is een trendy woord geworden voor allerlei voedingsmiddelen die een bijzonder positief effect op je lichaam hebben. Onder invloed van de superfood-hype zijn sommigen van ons overgeschakeld van aardappel- naar boerenkoolchips en van Cola naar kokoswater.  Het effect van bepaalde voedingsmiddelen op de gezondheid is ondertussen uitgebreid gedocumenteerd, maar de gunstige effecten op de huid zijn nog niet zo lang bekend.

Waarom is bepaalde voeding goed voor mijn huid?

Al gehoord van een “huiddieet”? Daar passen superfoods perfect in!

“Superfood” is een woord dat men is beginnen gebruiken in websites over gezondheid en wellness, om voedingsmiddelen te omschrijven die boordevol goede eigenschappen zitten. Superfoods bevatten normaal gezien een gezonde hoeveelheid nutriënten die antioxidanten, vitaminen en mineralen leveren. Antioxidanten kunnen ons lichaam beschermen tegen celbeschadiging en daarnaast ook ziekten voorkomen, terwijl vitaminen goed zijn voor hart en bloedvaten, de botten gezond houden en ons immuunsysteem versterken.

Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A. Vitamine A is goed tegen puistjes omdat het de ophoping van cellen in de oppervlakkige huidlagen voorkomt. Door een overproductie van cellen kunnen opgehoopte dode huidcellen in combinatie met sebum de poriën doen verstoppen. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamine A binnenkrijgt door regelmatig wortelen op het menu te zetten. Ook waterkers bevat vitamine A, naast vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor je lichaam omdat het essentieel is voor de groei en het herstel van de weefsels.

Welke voeding is goed voor mijn gezondheid?

Boerenkool, tegenwoordig één van de meest trendy superfoods, bevat heel veel fytonutriënten: dat zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten en uiterst belangrijk zijn voor de gezondheid. Ook zalm is supergezond! Het bevat omega-3-vetzuren, die het lichaam niet zelf kan aanmaken en die onder andere nuttig zijn tegen gewrichtspijn. Eieren zijn dan weer de ideale superfoods voor wie calorieën wil schrappen of gezonder wil ontbijten. Eieren bevatten ongeveer 6 gram proteïnen voor slechts 72 calorieën. Bovendien bieden eieren ongelooflijk veel mogelijkheden en kunnen zelfs mensen met weinig kookervaring ze makkelijk bereiden.

In tegenstelling tot veel andere fruitsoorten bevatten avocado’s heel veel gezonde vetten (ja, vetten kunnen gezond zijn!) en relatief weinig koolhydraten. Bijzonder aan deze vruchten is dat ze 20 verschillende mineralen en vitaminen bevatten, waaronder vitamine K, C en E. Een extra voordeel is dat er in avocado’s geen cholesterol en heel weinig verzadigd vet zit.

Deze superfoods geven een fantastisch gevoel. Met hun heilzaam effect op de gezondheid en de huid, helpen ze je om je vanbinnen goed te voelen én er vanbuiten goed uit te zien!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer