SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Waarom is het belangrijk om een huid met neiging tot acne te reinigen voor het slapengaan?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om je huid grondig te reinigen voor je gaat slapen, maar we hebben allemaal wel al de fout gemaakt om in bed te kruipen zonder dat te doen. Zeker met een acne-achtige huid is het ook heel belangrijk om je make-up aan het einde van de dag zorgvuldig weg te halen om overtollig huidsmeer en vuildeeltjes te verwijderen.

FFS Mag article 30780 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_63303942)

Waarom is het belangrijk om een huid met neiging tot acne te reinigen voor het slapengaan?

Tijdens de nachtrust herstelt de huid zichzelf op natuurlijke wijze, waardoor je huidverzorgingsproducten optimaal kunnen inwerken. Als je echter onder de wol kruipt zonder je huid netjes schoon te maken, blijven je poriën verstopt en kan het overtollige huidsmeer nieuwe puistjes doen ontstaan. Ook het herstelproces en de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt hierdoor belemmerd, met versnelde huidveroudering tot gevolg.

Hoe het reinigen van de huid ‘s avonds helpt tegen de vorming van nieuwe puistjes

Door je gezicht ‘s avonds grondig te wassen, ontdoe je je huid van overtollig huidsmeer en verklein je de kans dat er zich ’s nachts puistjes vormen. Dit is extra belangrijk voor mensen met een acnehuid, want bij het reinigen verwijder je bacteriën, die het best gedijen in een vettige omgeving. En die anders dus kunnen leiden tot puistjes.
Acnelijders met een vette huid kiezen best voor een hydraterende verzorging op waterbasis, om verergering van de puistjes te vermijden. Heb je echter een normale tot gemengde huid, dan is een hydraterende crème op oliebasis OK – op voorwaarde dat je er niet te veel van gebruikt!

Wat is de volgende stap in mijn avondroutine?

Breng na het reinigen altijd een hydraterende verzorging aan, om te vermijden dat je huid teveel uitdroogt. Heb je een acne-achtige huid, gebruik dan een hydraterend product met een redelijke concentratie aan salicylzuur en LHA, waarvan de exfoliërende eigenschappen helpen om de huid zuiver te houden. Je hydraterend product bevat best ook glycerine, om de vochthuishouding van je huid op peil te houden. Als je topische crèmes tegen acne gebruikt, breng die dan ‘s avonds na het reinigen en hydrateren aan om hun werking optimaal te benutten.
Retinol is een fantastisch anti-acnebestanddeel met een keratolytische werking, wat betekent dat het dode huidcellen van het huidoppervlak losmaakt en de poriën diepgaand zuivert. Dit bevordert de celvernieuwing en helpt acnesymptomen bestrijden. ’s Avonds voor het slapengaan retinol aanbrengen is bijzonder doeltreffend om opstoten van acne overdag te voorkomen. De nieuwe huidcellen zijn echter gevoeliger voor de zon, dus vergeet niet om dagelijks een product met SPF aan te brengen als je een retinolcrème gebruikt.
Dit artikel is uitsluitend bedoeld om algemene informatie te verschaffen. Vraag advies van een professional voor je van start gaat met een nieuwe verzorgingsroutine of nieuwe gewoonten.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31785
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer