SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Test jezelf

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Acne is een goedaardige aandoening.

Acne is een goedaardige aandoening.

Acne is wel niet gevaarlijk maar het is nu ook weer niet onschadelijk! Acne heeft een grote impact op de levenskwaliteit en het zelfvertrouwen: 56% van de acnepatiënten vinden het hun grootste bekommernis, veel meer nog dan hun gewicht (23%), wat normaal als de grootste bron van onzekerheid wordt beschouwd.*

*op basis van een studie bij 246 mensen met een gemengde of vette huid. IPSOS, H&B Europe, 2007

Alleen tieners krijgen acne.

Alleen tieners krijgen acne.

In Frankrijk lijden zo'n 80% van de adolescenten aan acne (waaronder 15% ernstige acne), maar deze aandoening treft ook bijna 25% van de volwassenen, vooral vrouwen. Ook baby's kunnen het krijgen*.

*Cijfers afkomstig van de Société Française de Dermatologie - Franse vereniging van dermatologie - op de website dermato-info.fr

Acne is besmettelijk.

Acne is besmettelijk.

De bacterie P-acnes die acne doet ontstaan, ontwikkelt zich onder de huid in een luchtledige omgeving. Ze kan dan ook niet worden overgedragen.

Acne is genetisch bepaald.

Acne is genetisch bepaald.

Genetische aanleg speelt een rol bij acne. De aanmaak van sebum wordt immers gestuurd door geslachtshormonen. Erfelijke factoren kunnen de talgklieren overgevoelig maken voor deze hormonen, waardoor ze teveel sebum produceren. Er zijn erfelijke vormen van acne en wanneer bijvoorbeeld beide ouders het hebben (gehad), is acne bij de kinderen moeilijker te behandelen. Bron: Franse Vereniging van Dermatologie op de website dermato-info.fr

Er zijn landen waar acne niet voorkomt.

Er zijn landen waar acne niet voorkomt.

In sommige gebieden, dicht bij de Noordpool of op afgelegen eilanden in Zuid-Amerika, komt acne niet voor. Onderzoek wijst twee oorzaken aan: erfelijkheid en voeding.

Acne kan vanzelf genezen.

Acne kan vanzelf genezen.

Bij jongvolwassenen houdt acne gemiddeld 3 tot 4 jaar aan om meestal spontaan te verdwijnen tussen 18 en 30 jaar Het genezingsproces verloopt geleidelijk maar kan worden versneld door een aangepaste behandeling.

Acnepuistjes verschijnen alleen op het gezicht.

Acnepuistjes verschijnen alleen op het gezicht.

Acnepuistjes verschijnen vooral op het gezicht. Maar ze kunnen ook voorkomen op de rug, schouders en borst, vooral bij jongens.

Je bent geslaagd in de test!

Now share the magazine to officially be part of the Free From Spots community.