SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

“Puistjes op mijn grote dag. HELP!”

Het menselijk brein is als een supercomputer. In een fractie van een seconde scannen wij het gezicht van de andere en verbinden we hier meteen alle soorten conclusies aan. 1 De eerste indruk is wel degelijk belangrijk.

FFS Mag article 30747 : Main article image (LP50108)

De grootste vijand van de eerste indruk? Dat is voer voor discussie maar acne maakt alvast een grote kans. Acne kan het zelfvertrouwen en het zelfbeeld danig aantasten. Zonder behandeling kan acne bovendien bijzondere momenten in het leven van iemand verknallen.

Neem bijvoorbeeld een goeie student. Ze is jong, uniek en gemotiveerd. Haar CV oogt indrukwekkend. Dit is haar moment. Tijd om al die inspanningen te verzilveren. En toch kan ze vlak voor dat belangrijke sollicitatiegesprek maar aan één iets denken: puistjes…

Of neem nu die knappe kerel die zich klaarmaakt voor de tinder date van zijn dromen. Hipsterbaard: check. Coole kleren: check. Met zijn persoonlijkheid en stijl maakt hij ongetwijfeld een goeie eerste indruk... Maar voor hem staat er maar één woord op zijn voorhoofd getatoeëerd: puistenkop…

Is acne de grootste vijand van een eerste indruk, dan brengt vertrouwen alvast soelaas. Zelfvertrouwen is aanstekelijk maar soms moet dit een handje worden geholpen. Zo verwerven acnepatiënten opnieuw de controle! Hun geheime wapen? Een gekleurde crème met natuurlijk ogende pigmenten die zorgen voor een egale teint, terwijl actieve bestanddelen onzuiverheden en littekens langdurig behandelen. Zo naturel dat zelfs hipsters er hun imperfecties mee kunnen camoufleren.

Probeer het maar eens op jouw grote dag en maak de eerste indruk die je verdient.


1Psychol Sci. 2006 Jul;17(7):592-8.
First impressions: making up your mind after a 100-ms exposure to a face.
Willis J1, Todorov A.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer