SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Puistjes: uitduwen of niet: dat is de vraag…

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een vers wit puistje. Uitduwen of niet? Het blijft een lastige vraag.

FFS Mag article 30750 : Main article image (GettyImages)

Stel je eens voor. Een belangrijke dag. Een date, een feestje, een sollicitatiegesprek... Je stapt in de douche om je ochtendritueel te beginnen wanneer je iets opmerkt in de spiegel. Daar zit ie: rood, gezwollen en klaar om open te barsten. Precies op het tipje van je neus...

Jouw eerste reflex? Verpletter die ongewenste bezoeker! Dermatologen drukken hun patiënten al decennialang op het hart: handen af van die puistjes! Waarom is het eigenlijk zo slecht om puistjes met de vingernagels uit te duwen? Wij vroegen dermatoloog Dr. Philippe Beaulieu zijn deskundige mening.
"Ik raad patiënten altijd af om puistjes uit te duwen. Het lijkt een snelle oplossing, maar eigenlijk maak je het probleem wellicht alleen maar groter."

Wanneer je een puistje uitduwt, doe je de huid immers letterlijk barsten. Dit kan het ontstoken haarzakje beschadigen en de ontsteking verergeren. En dat vrezen dermatologen nu het meest, omdat een ernstige ontsteking acnelittekens kan veroorzaken. Je kan de ontsteking ook doen overslaan op naburige huidzones of zelfs een nieuwe ontsteking veroorzaken met jouw vingernagels.

"Kortom: puistjes uitduwen is een slechte gewoonte die je best vermijdt."
Zo zie je maar. Soms is wat wilskracht en geduld een goede zaak. En vergeet niet dat je in de apotheek een heel arsenaal middelen tegen acne vindt om het probleem op de juiste manier aan te pakken!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer