SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Een huid met neiging tot acne voorbereiden op make-up

Voor wie last heeft van een acne-achtige huid, is dekkende make-up vaak een gedroomd hulpmiddel om er snel stralend uit te zien. Maar de mythes rond make-up zijn wat verwarrend en mensen vragen zich af of ze hun puistjes wel kunnen camoufleren zonder ze uiteindelijk te verergeren. Je huid voorbereiden alvorens make-up aan te brengen is alvast een essentiële stap voor een onberispelijk resultaat…

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Stap 1: Zorg voor een zuivere basis

Gebruik Effaclar Micellair Water Ultra om je acne-achtige huid te reinigen voor je welk product dan ook aanbrengt; hiermee voelt je huid fris en zuiver aan. Ga dan verder met Effaclar Adstringerende Lotion - één keer per dag om de huid niet te irriteren. Dit helpt om de poriën te sluiten, de huid te tonifiëren en dode huidcellen van het oppervlak van je huid te verwijderen.

Stap 2: Kies de juiste hydraterende verzorging

Om je make-up lang te doen houden, breng je best eerst een primer (of make-upbasis) aan. De meeste primers hydrateren de huid en maken de teint egaler, waardoor ze de perfecte basis zijn voor de foundation. Heb je last van puistjes, dan heb je baat bij salicylzuur en LHA, die keratolytisch werken, wat betekent dat ze dode huidcellen verwijderen en de poriën diepgaand zuiveren. Niacinamide is dan weer een bestanddeel dat werkzaam is tegen een ontstoken huid en puistjes. Deze ingrediënten zitten allemaal in Effaclar DUO [+], dat dus een uitstekende make-upbasis is voor een huid met neiging tot acne. De combinatie van Airlicium en Carnosine maakt van Effaclar K(+) een perfecte basis voor je make-up als je een vette huid met mee-eters hebt. Airlicium is een ongelooflijk absorberend ingrediënt, dat tot 100 keer zijn gewicht in sebum opslorpt. De Carnosine in Effaclar K(+) helpt om mee-eters te lijf te gaan door zijn antioxiderende en ontstekingswerende eigenschappen. De combinatie van deze krachtige bestanddelen maakt de huid mat, bereidt haar voor op de make-up én behandelt tegelijk de problemen van een vette huid en mee-eters. Wie last heeft van een glimmende huid, heeft met Effaclar Mat een perfect alternatief voor klassieke primers. Dit product bevat perliet, een ingrediënt dat de huid matteert voor het aanbrengen van de make-up. Gebruik dus Effaclar Mat om de huid tegelijk gehydrateerd en mat te houden. Met deze perfecte voorbereiding is je huid helemaal klaar voor de make-up!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer