SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Hoe exfolieer je een acnehuid correct

Eén van de meest frustrerende dingen voor mensen met een acnehuid is het vele tegenstrijdige advies over exfoliëren. Lees verder en ontdek hoe je je huid met neiging tot acne correct moet exfoliëren, zonder al dat wrijven en scrubben…

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Wat doe je beter niet

Te sterk exfoliëren is een veel gemaakte fout. We hebben allemaal al wel eens de neiging gehad om ons gezicht wat harder of vaker te scrubben dan nodig, met het idee dat we onze huid dan grondiger schoonmaakten. Verkeerd. Helemaal verkeerd!
Te veel exfoliëren doet de huid geen goed, integendeel, het maakt haar droog, onbehaaglijk, rood, pijnlijk… Als je merkt dat je huid erg droog wordt, ga dan meteen minder vaak exfoliëren. Later kan je nog zien of je de frequentie weer wat kunt verhogen, maar wees in elk geval zacht voor je huid.
Zacht met je huid omspringen is ook een belangrijke regel bij acne. Een huid met neiging tot acne agressief behandelen kan puistjes doen openscheuren, de huid gevoeliger maken en zelfs ontstekingsreacties versterken. Vermijd scrubproducten met korreltjes als je huid gevoelig of snel geïrriteerd is, kies liever voor een lotion of cleanser en gebruik een zachte scrubhandschoen. Producten met scrubkorreltjes moeten worden vermeden, want die zijn veel te schurend voor een huid neiging tot acne of een gevoelige huid…

Kies het juiste diepreinigende product voor een huid met neiging tot acne

In de plaats van een scrub gebruik je beter de Effaclar Astringerende Lotion, die micro-exfoliërende bestanddelen bevat die de gevoelige huid niet irriteren. Deze lotion is ideaal voor een huid met neiging tot acne, omdat ze LHA’s bevat, die op dezelfde manier werken als salicylzuur: ze zuiveren de poriën en maken die vrij van bacteriën.

Door zijn keratolytische werking zorgt dit zuur voor een snellere huidvernieuwing en helpt het dode huidcellen verwijderen.

Welke producten gebruik ik best na het exfoliëren?

Het is belangrijk om een acnehuid te hydrateren nadat je haar hebt geëxfolieerd. Het exfoliëren kan de huid enorm uitdrogen, waardoor ze extra veel sebum gaat produceren om dit te compenseren. Dit kan je vermijden door haar na het exfoliëren te verzorgen met een hydraterend product.
Breng na het exfoliëren Effaclar DUO [+] aan. Deze formule hydrateert de huid zonder het glimmende, vettige effect van sommige andere hydraterende crèmes. Effaclar DUO [+] helpt ook onzuiverheden bestrijden door de poriën vrij te maken en de textuur van de huid te verfijnen.

Correct exfoliëren is niet moeilijker dan dat!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31785
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer