SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Anticonceptie & acne

Gebruikt je anticonceptie? Het zou kunnen dat dit effect heeft je huid, dus houdt hier rekening mee. La Roche-Posay, een beter leven voor een gevoelige huid.

FFS Mag article 30755 : Main article image (LP16715)

Geboorteregeling, huidcontrole en risicobeheersing. De waarheid achter de pil.

De Pil. Net zoals Beyoncé, Pink en Adele heeft deze kleine superstar maar één naam en daar is een goede reden voor. Ze is immers niet alleen superefficiënt als anticonceptiemiddel, maar heeft ook aangename nevenwerkingen zoals het bestrijden van hormonale acne. Hoe gaat dit in z'n werk?

Hoe de pil acne stopt

De triggers voor acne zijn voornamelijk van hormonale aard. Testosteron (yep, ook meisjes hebben het) en dergelijke hormonen doen de huid veel acnebevorderend vet produceren. Het oestrogeen in de contraceptiepil gaat dit tegen en helpt zo bij de behandeling van hormonale acne.

Dianette, aka Diane 35, is nog een stuk efficiënter omdat oestrogeen hierbij is gecombineerd met het geneesmiddel cyproteronacetaat, dat specifiek hormonen (androgenen) bestrijdt die puistjes veroorzaken, door overmatige talgproductie en zwarte puntjes tegen te gaan.

Waarom je wel eens iets anders kan worden voorgeschreven

Onder de gemeenschappelijke noemer "de pil" vallen eigenlijk 4 generaties contraceptiva. Nog niet zo lang geleden ontdekten wetenschappers dat de pil van de 2e generatie eigenlijk veiliger is dan de nieuwere generaties en Dianette wat mogelijke risico's op DVT (een bloedklonter in het been) betreft.

Welke pil je ook neemt, het risico is altijd heel laag, maar omdat er zoveel vrouwen deze medicatie nemen, kunnen artsen niet voorzichtig genoeg zijn. Veel vrouwen wordt dan ook aangeraden om over te schakelen naar de 2e-generatiepil.

Wat kan die omschakeling betekenen voor mijn huid?

Dianette is efficiënter in de bestrijding van acne dan de 2e-generatiepil en bijgevolg kan er zich bij het overschakelen een rebound effect voordoen.

Schakel je van een 3e- of 4e-generatiepil over naar een veiliger 2e-generatiepil, dan is er helemaal geen probleem - er is nooit wetenschappelijk aangetoond dat een pil van de 3e of 4e generatie beter is voor de huid dan eentje van de 2e generatie.

Wat als de pil geen optie is?

Is de pil niets voor jou, vraag dan jouw apotheker of arts naar alternatieven voor een gezonde huid - er zijn heel wat fantastische middeltjes op de markt! Check onze gids voor de beste dermocosmetica tegen onzuiverheden voor meer details.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer