SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Acne oplossingen en behandelingen

Wat betreft de acne gevoelige huid is er maar 1 vraag die iedereen zich stelt: Hoe kan je verlost raken van puistjes, en dit zo snel mogelijk?
Dr. Philippe Beaulieu deelt zijn expertise en geeft tips over hoe je zo snel mogelijk terug een mooie, gezonde huid kan verkrijgen.

De mirakel oplossing? Je anti-acne kuur volhouden

Oplossingen om acne zo snel mogelijk weg te krijgen?

Veel patiënten komen op advies met de verwachting om een kuur te starten waarbij ze verlost raken van hun acne in 1-2-3.
Deze verwachting is volledig verstaanbaar aangezien acne afbreuk kan doen aan het zelfvertrouwen.
Maar realistisch gezien is dit niet mogelijk. Zichtbare resultaten is eerder een kwestie van weken dan van uren of dagen.
Daarbij is consistentie HET sleutelwoord. Consistent elke dag de anti- acne kuur volhouden is de enige manier om zo snel mogelijk resultaat te boeken.
Jammer genoeg is er maar 30-50% van de patënten die hun behandelingskuur tot het einde volhouden; ze beginnen met de beste intenties,
maar raken al snel het vertrouwen kwijt in de kuur als ze geen resultaat zien na 1 nacht. En dat is exact de reden waarom acne de overhand blijft hebben!

Wat zijn de favoriete "wapens" van dermatologen tegen acne?

Dokters en dermatologen hebben een volledig arsenaal aan effectieve behandelingen, dermocosmetica en medicatie op voorschrift, afhankelijk van de ernst van de acne. 

  • Voor een milde vorm van acne (enkele mee-eters op minder dan 50% van het gezicht) beveel ik aan om een dermocosmetica gelaatsverzorging of een benzoyl peroxide product aan te brengen, of een product die retinoid bevat zoals adapalene, om de poriën te helpen onstoppen.

  • Voor milde tot ernstige acne (puistjes op meer dan 50% van het gelaat) beveel ik aan om een oraal antibioticum te gebruiken zoals doxycycline, die de bacteriën die vlekken veroorzaakt, doodt.

  • Voor ernstige acne (waarbij het gehele gelaat last heeft van puistjes) beveel ik een heel krachtige behandeling voor, genaamd isotretinoin.
Het pakt de overtollige olieproductie aan bij de wortel. Maar deze medicatie is erg sterk en kan verschillende bijwerkingen hebben.
Dit moet met veel voorzichtigheid en zorg worden voorgeschreven.

Geduld is een schone zaak. Maar is er iets dat gedaan kan worden om sneller resultaat te boeken?

Ik beveel altijd aan dat patiënten een behandeling op voorschrift combineren met slimme dermocosmetica keuzes. 
Opteer voor ph-gebalanceerde, zeepvrije reinigingsgels en olievrije moisturizers. 
Wat make-up betreft, kijk naar niet comodogene formules waarvan de poriën niet verstopt geraken. 
Vergis je niet - behandelingen op voorschrift kunnen echt nog een stuk beter en sneller resultaat vertonen in combinatie met dermocosmetica verzorgingsproducten.


This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer