SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Acnegevoelige huid reinigen

Een acnegevoelige huid reinigen is enorm belangrijk. Zo reinigt je je huid het allerbeste! La Roche-Posay, een beter leven voor een gevoelige huid.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Enkele gouden tips voor het reinigen van acnegevoelige huid

Van alle mythes over acne is dit wel een bijzonder hardnekkige: acne is een probleem van hygiëne en als je maar hard genoeg reinigt, zal je huid opnieuw stralen. De waarheid is veel complexer. Het verzorgen van acnegevoelige huid is een kwestie van de huidbalans respecteren én de juiste producten gebruiken.

Reinig jouw gezicht tweemaal daags

Hoewel een slechte hygiëne geen opstoten veroorzaakt, moet de huid toch goed worden gereinigd. Zo verwijder je immers dode huidcellen, vuil en vet die poriën kunnen verstoppen en een ideale voedingsbodem vormen voor bacteriën.

Gebruik geen zeep

Wie een vette huid met onzuiverheden heeft, wil die vaak te hard reinigen. De surfactanten in sommige zepen en andere producten tasten echter de barrièrefunctie van de huid aan en hebben een alkalische pH die irritatie en overmatige talgproductie veroorzaakt. En dat is nu precies wat je wil vermijden!

Kies voor zachte micellaire waters

Deze producten hoeven niet te worden afgespoeld en verwijderen alleen overtollig vet en dode huidcellen, waardoor de onmisbare lipiden in de huid blijven. Sommige micellaire waters bevatten zelfs sebumregulerende bestanddelen zoals bijvoorbeeld zink. Er zijn ook doekjes met een soortgelijke werking maar controleer altijd of ze geen alcohol bevatten om irritatie te voorkomen.

Niet scrubben

Wanneer je last hebt van verstopte poriën, puistjes en zwarte puntjes, kunnen exfoliërende producten een aanlokkelijk alternatief zijn. Maar de korreltjes en andere ruwe partikels in de meeste producten kunnen de huid irriteren waardoor bacteriën kunnen binnendringen.

Zoek naar bestanddelen zoals zink, salicylzuur of LHA

In het algemeen geldt hoe minder bestanddelen hoe beter. Zo blijven de risico's op roodheid en reacties beperkt. Enkele belangrijke bestanddelen helpen bij het herstellen van jouw huidbalans. Zink regelt de talgproductie terwijl salicylzuur en LHA de celproductie helpen regelen en poriën vrijmaken.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

4145
|||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer