SOS ACNE

Ontdek alles wat je moet weten om acne te bestrijden en voel je beter in je vel

Acnegevoelige huid en make-up

Heb je last van een acnegevoelige huid en wil je make-up gebruiken? Let dan op deze punten. La Roche-Posay, een beter leven voor een gevoelige huid.

FFS Mag article 30723 : Main article image (LP50107)

Make-up: vriend of vijand?

Wij leven in een "afgeborstelde" wereld. Tijdschriftcovers, films en muziekclips tonen massaal beelden van perfectie, met dank aan Photoshop & co. Voor wie last heeft van acne, is de harde werkelijkheid dan ook bijzonder confronterend. "Hier met die concealer, foundation, poeder... camoufleren is de boodschap!"

Make-up en acnegevoelige huid: een haat-liefdeverhouding

Enerzijds geeft make-up meteen resultaat. Anderzijds waarschuwen dermatologen (en moeders!) vaak voor dikke, vette make-up die acne kan doen verergeren en opstoten veroorzaken. Een dikke laag make-up verbergt weliswaar onzuiverheden maar je gezicht oogt dan wel soms als een masker! En fake is wel het laatste wat tieners vandaag de dag willen zijn. Welk product je ook kiest, respecteer altijd enkele basisprincipes:

  • Opteer voor olievrije en niet-comedogene texturen
  • Breng geen dikke laag aan zodat je huid kan ademen
  • Was je handen voor het aanbrengen en maak borsteltjes regelmatig schoon (anders krijgen bacteriën vrij spel)
  • Ontschmink je altijd grondig 's avonds.

Instant dekking, zonder onaangename verrassingen

De nieuwste producten werken even goed tegen acne als de klassieke dagelijkse verzorgingen, maar met een gekleurde, niet-comedogene textuur. Zo krijg je het beste van twee werelden - een gelijkmatige teint en een efficiënte behandeling van acne.
Bovendien zijn de texturen zo licht dat ze zelfs geschikt zijn voor mannen en tieners!

De emotionele voordelen van teintcorrectie

Dermatologen zijn zich maar al te goed bewust van de impact die een huidaandoening kan hebben op de levenskwaliteit van hun patiënten. 1 Een recente studie toont aan dat gekleurde producten acne een stuk draaglijker kunnen maken. Researchers maten de levenskwaliteit af aan de impact van een zichtbare huidaandoening voor en na een maand gebruik van corrigerende make-up. De resulten overtroffen de verwachtingen ruimschoots: corrigerende make-up kan de levenskwaliteit met wel 20% verbeteren!

Eindelijk geven gekleurde producten meteen resultaat - zonder onaangename verrassingen!

1 Acne, anxiety, depression and suicide in teenagers: a cross-sectional survey of New Zealand secondary school students. J Paediatr Child Health. 2006 Dec;42(12):793-6.
Purvis D1, Robinson E, Merry S, Watson P.
The psychological and emotional impact of acne and the effect of treatment with isotretinoin. Br J Dermatol 1999;140:273-82.
Kellett SC, Gawkrodger DJ.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer