SOS ACNE

Meer dan 1/3 van volwassen vrouwen kampt met acne, vooral door hormonale schommelingen.

Je bent niet alleen!

FFS MAG PLATFORM WOMEN: Main banner small (GettyImages-488337211)

Hoe bescherm je je acnegevoelige huid het hele jaar door tegen UV-stralen?

Iedereen weet dat UV-stralen niet goed zijn voor de huid, maar toch kunnen we er moeilijk aan weerstaan om ons te koesteren in de warmte van de zon. Het is echter belangrijk om je huid het hele jaar door te beschermen, want UV-stralen zijn niet alleen op zonnige dagen van de partij. En als je makkelijk last hebt van acne, moet je extra voorzichtig zijn, want jouw huid is er gevoeliger voor dan andere. Huidspecialiste Sarah Fuller van schoonheidskliniek BeauSynergy waarschuwt ook dat wie een medische acnebehandeling volgt, extra moet opletten want bepaalde geneesmiddelen maken de huid gevoeliger voor licht. Dus om je te helpen je huid dagelijks te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, geven we je deze drie eenvoudige tips.

FFS Mag article 30781 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_106373409)

Scherm je huid af voor de zon

Het is heel eenvoudig: de beste manier om je huid tegen UV te beschermen, is uit de zon blijven en je huid bedekken. Dus het wordt tijd om eens een hoed of twee aan te schaffen en vanaf nu aan de schaduwzijde van de straat te gaan lopen. 

Gebruik dagelijks een zonnecrème met hoge SPF

De tweede stap om je huid doeltreffend te beschermen, is het hele jaar door een zonnecrème met hoge SPF (minimum 30) gebruiken, die is aangepast aan jouw huidtype. Waarschijnlijk denk je dat je alleen zonnecrème hoeft te gebruiken als je aan het zwembad ligt, maar de realiteit is dat de zon élke dag inwerkt op je huid, dus moet je die ook elke dag beschermen. En vergeet niet dat zonnecrème regelmatig opnieuw moet worden aangebracht (wij raden aan om het uur) om doeltreffend te blijven. Kijk ook eens naar de uiterste houdbaarheidsdatum, want na drie jaar zijn sommige crèmes hun beschermende werking kwijt.

Eet de juiste voeding

Je kunt je huid ook van binnenuit een handje helpen. “Evenwichtige voeding met voldoende antioxidanten en vitamine A, C en D kan de huidweerstand tegen UV-stralen verbeteren,” aldus Sarah Fuller.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31785
|56965||

Ontdek onze nieuwste innovatie

EFFACLAR DUO (+)EFFACLAR DUO (+)
EFFACLAR DUO (+)
Innovatie

EFFACLAR DUO (+)

Corrigeert ernstige onzuiverheden en restlittekens.
Efficiëntie vanaf 12u. Anti-terugkeer.

Ontdek nu

1Geadviseerd in de apotheek en voorgeschreven door dermatologen in België*

* Bron: IMS NPA YTD APRIL 2018, IMS YTD 05/2018 volume en waarde België.

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer