SOS ACNE

Meer dan 80% van de tieners heeft last van acne.

Je bent niet alleen!

BF20189-Visuel-Small-Effaclar-Banner-HTML.jpg

Welke voeding veroorzaakt acne? ...en vind je de oplossing misschien ook op jouw bord?

Zorgt slecht eten voor meer puistjes? Moet ik mijn dieet aanpassen om minder acne te krijgen? La Roche-Posay doorbreekt fabels over voeding en legt uit.

FFS Mag article 30746 : Main article image (GettyImages)

1 - Zuivelproducten kunnen acne veroorzaken

WAAR

Verschillende studies geven verschillende resultaten maar toch is er enigszins bewijs dat een verhoogde inname van zuivel acne kan doen onstaan. Artsen weten niet exact waarom maar de werkhypothese luidt dat hormonen in melk wel eens de oorzaak kunnen zijn. Probeer wat minder zuivelproducten te eten (zonder daarin te overdrijven) en kijk hoe je huid daarop reageert. Vergeet niet dat je weiproteïneshakes kunt vergelijken met megageconcentreerde melk! Vermijd die om een opstoot te voorkomen.

2 - Chocolade veroorzaakt puistjes

NIET WAAR

Iedereen is verschillend en weet je dat chocolade een opstoot veroorzaakt, vermijd die dan zoveel mogelijk. Het effect van chocolade op acne is echter nooit bewezen. Bovendien zit donkere chocolade boordevol huidvriendelijke antioxidanten!

3 - Snoep en gebak kunnen een opstoot veroorzaken

WAAR

Recente studies hebben aangetoond dat voeding met een hoge Glycemische Index - die de bloedsuikerspiegel de hoogte injagen - acne kunnen doen verergeren. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor een mooie huid eet je best vezelrijke voeding zoals volle granen en peulvruchten in plaats van enkelvoudige suikers en witte bloem.

4 - Veel water drinken spoelt acne weg

NIET WAAR

Veel water drinken is belangrijk voor een goeie algemene gezondheid en dus ook voor de huid, maar daarom heeft het nog geen zuiverend effect (was het maar zo eenvoudig!).

5 - Visolie is goed voor de huid

WAAR

Vette vis bevat veel omega 3 vetzuren die ontstekingen in het hele lichaam helpen bestrijden, ook in het grootste orgaan, de huid. Probeer enkele keren per week zalm of tonijn te eten. Hou je niet van vis, dan zijn walnoten een goed alternatief.

6 - Vitamines en minerale supplementen helpen tegen acne

NIET WAAR

De hoofdoorzaken van acne zijn van hormonale aard en houden geen verband met een tekort aan vitamines of mineralen. Een evenwichtige voeding met veel fruit en groenten voorziet de huid wel van de nodige voedingsstoffen om puistjes te genezen. Een "regenboog op je bord" is een goede vuistregel, want fruit en groenten zitten boordevol antioxidanten die ontstekingen van de huid helpen bestrijden.

7 - Vette voeding zoals pizza en frietjes veroorzaakt acne

NIET WAAR

Een hardnekkige mythe over acne is dat vette voeding vette poriën geeft, maar er is geen direct verband tussen de twee. Voeding met veel verzadigde vetten kan leiden tot micro-ontstekingen in alle organen van het lichaam, ook de huid. Kortom, pizza en chips veroorzaken op zich geen acne maar een matig gebruik komt sowieso de gezondheid ten goede.

8 - Alcohol kan opstoten veroorzaken

NIET WAAR

De invloed van alcohol op acne is niet bewezen. Wel kan roodheid is het gezicht hierdoor verergeren omdat alcohol de bloedvaten in de huid doet uitzetten en bovendien heeft het een dehydraterend effect, dus drink met mate.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Ontdek onze nieuwste innovatie

EFFACLAR DUO (+)EFFACLAR DUO (+)
EFFACLAR DUO (+)
Innovatie

EFFACLAR DUO (+)

Corrigeert ernstige onzuiverheden en restlittekens.
Efficiëntie vanaf 12u. Anti-terugkeer.

Ontdek nu

1Geadviseerd in de apotheek en voorgeschreven door dermatologen in België*

* Bron: IMS NPA YTD APRIL 2018, IMS YTD 05/2018 volume en waarde België.

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

Ontdek meer