SOS ACNE

Meer dan 80% van de tieners heeft last van acne.

Je bent niet alleen!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Wat zijn de oorzaken van roodheid en ontstekingen in het gezicht?

Een gezond blosje en een blozende teint zijn niets om je over te schamen. Maar als je je echt begint te storen aan die roodheid van je huid, ga je best eens uitzoeken wat de oorzaak is. Ontsteking en roodheid kunnen heel veel oorzaken hebben, dus ga je best eens na wat bij jou persoonlijk de triggers zijn…

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\mag\ffs2_mag_109065463.jpg

Wat zijn de oorzaken van roodheid en ontstekingen in het gezicht?

Acne:

Een veel voorkomende reden van roodheid in het gezicht is acne. Puistjes kunnen soms felrood ogen en pijn doen bij het aanraken.  En eenmaal puistjes verdwenen zijn, kunnen ze ook rode vlekken achterlaten; die verkleuring is het gevolg van een beschadiging van de diepere huidlagen en een aantasting van het steunweefsel van de huid op die plaats.

Rosacea:

Dit is wellicht de meest gedocumenteerde oorzaak van roodheid.  Rosacea komt verrassend vaak voor en kan tot uiting komen in blozen, aanhoudende roodheid en zichtbare bloedvaatjes.

Gevoelige huid en allergische reacties:

Een gevoelige huid kan de neiging hebben om rood te worden als ze in contact komt met irriterende bestanddelen. Dat kan gaan van cosmeticaproducten tot huishoudelijke detergenten waar je mee in aanraking komt. Veel verschillende producten gebruiken, kan ook een huidreactie veroorzaken. Als bepaalde producten een prikkend of branderig gevoel geven, kan dat wijzen op een allergische reactie en moet je een dokter raadplegen.

Eczeem:

Eczeem komt meestal voor op de lichaamshuid, maar kan ook in het gezicht opduiken. Tijdens de wintermaanden wordt eczeem vaak erger omdat de huid dan sterker uitdroogt.

Pikant eten, warme gerechten of drankjes:

jawel, pikant eten kan wel degelijk leiden tot een rode huid! Als je er erg gevoelig voor bent, kan een reactie op bepaalde voeding of drank de oorzaak zijn van je roodheid. Door bepaalde dingen te eten, kan de bloedcirculatie in en rond je gezicht toenemen, waardoor je huid gaat aanlopen. Vraag in dat geval best het advies van je dokter, om zeker te zijn dat het niet wijst op een echte allergische reactie.

Triggers:

als je last hebt van rosacea, zijn er een aantal factoren die roodheid kunnen veroorzaken. Pas als je weet wat bij jou de triggers zijn, kan je die gaan behandelen. Blootstelling aan de zon, stress, intense fysieke inspanningen, cafeïne en zuivelproducten zijn stuk voor stuk bekende triggers die tot ontsteking van de gezichtshuid kunnen leiden.

Je voelt je misschien wat overrompeld na het lezen over de vele mogelijke oorzaken voor de roodheid van je huid. Als je dus nog eens voelt of ziet dat je huid rood wordt, vink je best de lijst van mogelijke triggers af, zodat je na een tijdje de boosdoener(s) vindt!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784

Ontdek wat dermatologen zeggen over acne

|56965||

Innovatie

EFFACLAR DUO (+)EFFACLAR DUO (+)
EFFACLAR DUO (+)
Innovatie

EFFACLAR DUO (+)

Corrigeert ernstige onzuiverheden en restlittekens.
Efficiëntie vanaf 12u. Anti-terugkeer.

Ontdek nu

1Geadviseerd  in de apotheek en voorgeschreven door dermatologen in België*

* Bron: IMS NPA YTD APRIL 2018, IMS YTD 05/2018 volume en waarde België.

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer