SOS ACNE

Meer dan 80% van de tieners heeft last van acne.

Je bent niet alleen!

BF20189-Visuel-Small-Effaclar-Banner-HTML.jpg

De beste ochtendverzorging voor huid met onzuiverheden

Voor velen onder ons is het vinden van een efficiënte huidverzorgingsroutine geen sinecure. Het uitblijven van resultaten en de overweldigende keuze aan producten werken niet bepaald motiverend. Volgens dermatoloog Dr Tabi Leslie hanteert men voor de verzorging van huid met onzuiverheden bij voorkeur het principe van ‘less is more'.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Waarom houden we onze ochtendlijke huidverzorging beter beperkt?

We denken vaak dat we ons maar beter kunnen "indekken" met een verscheidenheid aan producten en merken die elkaar zelfs versterken. Dit is helemaal niet het geval. Wanneer onze huid 's ochtends wordt overladen met producten (nog voor het opmaken!), kan die er alleen maar onder lijden. Teveel rijke producten werken irriterend, met name op een gevoelige huid met onzuiverheden.

Droogheid, roodheid en schilfering kunnen eveneens wijzen op een overdadige ochtendverzorging. ‘Een eenvoudige, klinisch bewezen verzorging is aangewezen om de huid te doen stralen,’ aldus Dr Leslie. Volg dan ook onze ochtendlijke huidverzorgingsroutine die reinigt, tonifieert en onzuiverheden aanpakt en ondertussen ook de huid hydrateert en poriën vrijhoudt.

Welke producten zijn ideaal voor onze ochtendverzorging?

Zuiverende Gel van La Roche-Posay

Gaat overmatige talgproductie tegen ten verwijdert onzuiverheden die puistjes veroorzaken. Sebum is onmisbaar voor elke huid; het voorkomt dat het huidoppervlak dehydrateert en beschermt de huid tegen bacteriën. Teveel sebum kan de huid echter vet maken en meer vatbaar voor puistjes. De Zuiverende Gel gaat dit tegen door de huid te reinigen zonder die uit te drogen.

Adstringerende Lotion van La Roche-Posay

Dit product bevat slechts enkele beproefde ingrediënten, waarvan Thermaal Water er één is. Thermaal Water is bijzonder heilzaam voor een huid met onzuiverheden. Het werkt kalmerend en bestrijdt zo sommige symptomen van huid met onzuiverheden. Thermaal Water zit boordevol sporenelementen en silicium, wat bijdraagt tot de minerale samenstelling die jeuk en onzuiverheden tegengaat.

De Adstringerende Lotion vormt een uitstekende aanvulling op de ochtendverzorging van huid met onzuiverheden omdat die de poriën vrijmaakt en verkleint. Een speciaal ingrediënt is LHA, Lipo-Hydroxy Acid. LHA is vergelijkbaar met salicylzuur maar werkt nog beter. Deze zuren verminderen de concentratie van bacteriën in de poriën en hebben een exfoliërend effect. Volgens recente studies zouden LHA’s ook ontstekingswerend zijn.

Effaclar Duo [+] van La Roche-Posay

Dit product bevat een aantal bestanddelen die onzuiverheden bestrijden maar de huid toch voldoende ontzien om 's ochtends te gebruiken. Deze crème is niet-comedogeen zodat die dus de poriën niet verstopt. Dit is belangrijk voor een gevoelige huid met onzuiverheden omdat comedogene producten vaak zwarte puntjes veroorzaken. Door 's ochtends niet-comedogene producten te gebruiken, wordt overtollig vet afgebroken.

Effaclar Duo [+] is ideaal tegen onzuiverheden. Deze crème maakt niet alleen poriën vrij en gaat onzuiverheden tegen, hij helpt ook tegen glimmen en verfijnt de huidtextuur.  Rode en bruine vlekken worden gecamoufleerd voor een fijne en zuivere huidtextuur. De crème fungeert tevens als foundation en is dus ideaal ter afronding van de ochtendlijke huidverzorging!

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31784
|56965||

Ontdek onze nieuwste innovatie

EFFACLAR DUO (+)EFFACLAR DUO (+)
EFFACLAR DUO (+)
Innovatie

EFFACLAR DUO (+)

Corrigeert ernstige onzuiverheden en restlittekens.
Efficiëntie vanaf 12u. Anti-terugkeer.

Ontdek nu

1Geadviseerd in de apotheek en voorgeschreven door dermatologen in België*

* Bron: IMS NPA YTD APRIL 2018, IMS YTD 05/2018 volume en waarde België.

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN
Img_REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN
Img_VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer