SOS ACNE

Acne treft niet alleen tieners!

Je bent niet alleen!

5 eenvoudige manieren voor mannen om hun huid te verbeteren

Natuurlijk krijgen mannen net als vrouwen te maken met huidprobleempjes, huidveroudering, puistjes en roodheid, dus het kan geen kwaad om je kennis rond huidverzorging wat op te frissen. Deze eenvoudige tips & tricks helpen je goed op weg naar een betere huid.

1 - Was je gezicht

Ja, zo eenvoudig is het inderdaad. Was elke ochtend je gezicht, daar word je niet alleen wakker van, maar het zorgt er ook voor dat dode huidcellen verwijderd worden. Want dode huidcellen die zich ophopen kunnen de huid dof en vaal doen ogen en zelfs voor uitslag zorgen.

2 - Hydrateer je huid

Je gezichtshuid na het wassen hydrateren helpt om vocht in de huid te houden. Maar kies wel het juiste product. De meeste lotions voor mannen hebben een oliebasis, wat OK is als je een normale huid hebt, en zelfs nog beter voor een droge huid. Maar heb je een vette huid, opteer dan voor een hydraterend product op waterbasis.

3 - Drink veel water

Hou je lichaam gehydrateerd; je huid zal je er dankbaar voor zijn! Je huid is je grootste orgaan en als je gezond eet en je vochthuishouding op peil houdt, is je lichaam goed uitgerust om je huid alles te geven wat ze nodig heeft.

4 - Gebruik een crème met retinol

Begint je huid te verouderen, voeg dan gewoon een crème met retinol toe aan je huidverzorgingskit. Retinol helpt de huidcellen efficiënter functioneren en bevordert de aanmaak van collageen, de ideale preventie tegen ongewenste rimpels en onzuiverheden. Als je retinol overdag gebruikt, let er dan wel op dat je tegelijk een product met een hoge SPF aanbrengt om je huid te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Zoniet kan je het als nachtverzorging gebruiken.

5 - Kies je scheerapparaat zorgvuldig

Neen, zoek het niet in de koopjesbak, en pik er ook niet persé die uit met het meeste mesjes, maar kies een scheerapparaat dat geschikt is voor jouw huid. Omdat de meeste mannen hun scheerapparaat minstens een paar keer per week gebruiken, is het van belang er één te kiezen dat geen ontstekingen of lelijke sneetjes veroorzaakt. Hou rekening met de gevoeligheid van je huid en de stugheid van je baard. Heb je last van ingegroeide haartjes of scheerbrand, probeer dan een kalmerende spray na het scheren om irritatie en roodheid tegen te gaan. Wat thermaal bronwater of een tonifiërende mist sprayen brengt verlichting tegen de ongemakken die een gevoelige huid vaak ervaart na het scheren.

This article is intended as general information only. You should seek advice from a professional before starting any new regime or course of conduct.

31786
|56965||

Ontdek onze nieuwste innovatie

EFFACLAR DUO (+)EFFACLAR DUO (+)
EFFACLAR DUO (+)
Innovatie

EFFACLAR DUO (+)

Corrigeert ernstige onzuiverheden en restlittekens.
Efficiëntie vanaf 12u. Anti-terugkeer.

Ontdek nu

1Geadviseerd in de apotheek en voorgeschreven door dermatologen in België*

* Bron: IMS NPA YTD APRIL 2018, IMS YTD 05/2018 volume en waarde België.

Jouw aangepaste huidverzorgingsroutine

REINIGEN

Ontdek meer

VERZORGEN

Ontdek meer

Ontdek meer