Gebruikerservaringen

"Ik ben erin geslaagd mijn seborroïsche dermatitis onder controle te krijgen!"

Img_"Ik ben erin geslaagd mijn seborroïsche dermatitis onder controle te krijgen!"

Pierre leed al een jaar aan ernstige seborroïsche dermatitis in zijn gezicht en op zijn hoofdhuid. Maar dankzij een aangepaste behandeling kon hij het probleem corrigeren en kreeg hij weer een zuivere huid. Dit is zijn verhaal.

Puistjes door puberteit

Pierre, hoe is die seborrhoïsche dermatitis bij jou ontstaan?

Die plekken zijn vorig jaar opgekomen. In het begin had ik ze maar op een deel van mijn gezicht, maar in korte tijd hebben ze zich uitgebreid tot de rand van mijn hoofdhuid en kreeg ik ook last van schilfertjes. Een echte nachtmerrie.

Symptomen

Beschrijf de symptomen eens concreet?

Ik had rode plekjes aan mijn haarlijn, op mijn kin, maar ook op mijn neusvleugels en mijn voorhoofd. Dat zag er echt heel lelijk uit. Op sommige plekken vervelden en jeukten de plekken ook. Dat was echt heel vervelend en ik leed er erg onder. Vorige zomer is het wat verbeterd, maar na de zomer dook het probleem weer in alle hevigheid op. Ik merkte ook dat het erger werd als ik gestresst was. Wat vaak het geval is met mijn type werk! Om af te rekenen met het probleem, heb ik toen besloten om een dermatoloog te raadplegen.

De oplossing

Wat heeft de dermatoloog voorgesteld?

Hij vertelde me dat dit seborrhoïsche dermatitis was. Ik wist eerst niet goed wat dat was. Om het probleem aan te pakken, adviseerde hij me om in de eerste plaats een zachte reiniger te gebruiken voor mijn gezicht, en een speciale shampoo. Hij heeft me ook een schimmelwerend middel voorgeschreven om plaatselijk aan te brengen op de plekken, en een dermocosmetische crème om dagelijks op mijn hele gezicht aan te brengen. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: ik merkte al gauw een duidelijke verbetering. Na enkele weken waren de plekken flink afgenomen en had ik minder erge opstoten dan ervoor. Ik blijf nu dus die speciale behandeling tegen seborrhoïsche dermatitis gebruiken om de goede resultaten te onderhouden. Ik ben echt opgelucht: Ik ben erin geslaagd mijn seborrhoïsche dermatitis onder controle te krijgen!

Aanbevolen voor u

See all articles