Een betere huid bij kanker

Je huid verzorgen en je beter voelen tijdens een kankerbehandeling

Nuttige initiatieven

Share this article

Het kuuroord van La Roche-Posay speelt een pioniersrol in de zorg voor patiënten die een kankerbehandeling ondergaan

Dit kuuroord werd al in 1869 erkend voor zijn openbaar nut. Het is de Europese nr. 1 als kuuroord dat zich uitsluitend toelegt op de behandeling van huidaandoeningen. La Roche-Posay volgt al meer dan 5 eeuwen zijn dermatologische roeping en bezit dan ook over unieke en wereldwijd erkende ervaring en knowhow. Jaarlijks genieten meer dan 8000 bezoekers van de therapeutische weldaden, goed voor meer dan de helft van de thermale dermatologische behandelingen in Frankrijk.

La Roche-Posay biedt de meest uiteenlopende behandelingen aan. Hiervoor kan het rekenen op een multidisciplinair medisch team, de kwaliteit van de zorg en uiteraard zijn uniek thermaal bronwater, een “fluwelen water” met bewezen ontstekingswerende, genezende en kalmerende eigenschappen.In de voorbije jaren werd het thermaal kuuroord van La Roche-Posay bezocht door patiënten met cutane bijwerkingen van kankerbehandelingen. De laatste 5 jaar werden zo meer dan 8000 patiënten geholpen. Thermale post-kankerbehandelingen zijn een nieuwe therapeutische aanpak voor patiënten die na hun behandeling dermatologische en psychologische hulp nodig hebben.

In 2010 werden observationele studies verricht naar de weldaden van thermale behandelingen voor de huid en de levenskwaliteit van patiënten die een kankerbehandeling ondergaan. Hieruit bleek dat 82 tot 98% van deze patiënten tegen het eind van de thermale behandelingen een aanzienlijke verbetering merkte.

Naast huidverzorging hebben onze kuurgangers ook toegang tot tal van ondersteunende behandelingen. Make-up workshops helpen om hun zelfrespect te herwinnen en dragen bij tot een gevoel van welzijn. Dit alles maakt het kuuroord van La Roche-Posay tot een pionier inzake behandeling van cutane bijwerkingen van kankerbehandelingen.

4 Cours Pasteur, 86270 La Roche Posay

+ 33 (0) 5 49 19 48 49

www.thermes-larocheposay.fr


Het “Maison Rose” voor vrouwen die vechten tegen kanker

Begin 2016 opende het eerste Maison Rose zijn deuren in Bordeaux. Hier kunnen kankerpatiëntes terecht voor informatie en hulp om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Het “Maison Rose”, dat de steun krijgt van de Fondation L’Oréal en Rose Magazine, is een toevluchtsoord voor elke vrouw die lijdt aan kanker, zowel tijdens als na haar behandelingen. Dit huis is het eerste in zijn soort in Frankrijk, met een uniek onderliggend concept: vrouwelijk blijven tijdens je gevecht tegen kanker. Dit huis is er speciaal voor vrouwen, een plaats waar ze samenkomen om te babbelen, hun verhalen uit te wisselen en iets op te steken!

Het Maison Rose begeleidt vrouwen bij elke stap op hun weg en beantwoordt daarbij al hun mogelijke vragen. Er worden volledig gratis exclusieve diensten aangeboden in de vorm van individuele of groepsworkshops, praatgroepen en evenementen. Als schakel tussen het zorgcentrum en de terugkeer naar het dagelijkse leven, wil Het Maison Rose angsten rond de ziekte verlichten, het dagelijkse leven vergemakkelijken en isolement tegengaan. Ook familie en vrienden zijn hier welkom. Dit gezellige huis biedt al het comfort dat men nodig heeft in de strijd tegen de ziekte!

Er zijn individuele en groepsworkshops rond aangepaste lichaamsbeweging, schoonheidsverzorging - met name mogelijk gemaakt dank zij de steun van La Roche-Posay (het laboratorium stelt de producten ter beschikking die worden gebruikt door een speciaal opgeleide medisch schoonheidsspecialiste), heerlijke kookworkshops, feel good-activiteiten en zelfs administratieve en wettelijke bijstand.

De in 2007 opgerichte Fondation L'Oréal organiseert liefdadigheidsacties en maatschappelijk relevante initiatieven in 110 landen. De Fondation zet zich in om vrouwen en kwetsbare groepen te begeleiden, te steunen en zich te laten ontplooien via twee grote thema’s die aansluiten op de expertise van de Groep: wetenschap en schoonheid. Met het project “Look good feel better” van de Fondation L’Oréal krijgen vrouwen tijdens hun genezings- of revalidatieproces schoonheidsverzorging èn verwensessies aangeboden om hun waardigheid, vechtlust en zelfvertrouwen te helpen herstellen. De steun van de Fondation aan de oprichting van het Maison Rose in Bordeaux kadert helemaal in die doelstelling.

9 Rue de Condé, 33000 Bordeaux

+ 33 (0) 5 40 12 41 20

www.maisonsrose.fr

to

Individual coaching

The « Maison Rose », Bordeaux

Learn more