Gebruikerservaringen

« Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik niet meer dezelfde fouten gemaakt met de zon »

Img_« Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik niet meer dezelfde fouten gemaakt met de zon »

Tijdens Maries eerste zwangerschap kreeg ze overal op haar gezicht bruine vlekken: een zogenaamd "zwangerschapsmasker" dus. Bij haar tweede is ze zich echter gaan beschermen tegen de zon en kon ze het vervelende verschijnsel vermijden... Zij vertelt.

Puistjes door puberteit

Marie, hoe komt het, denk je, dat je last hebt gehad van een zwangerschapsmasker?

Omdat ik blond ben en lichte ogen heb, dacht ik dat ik geen zwangerschapsmasker kon hebben. Verkeerd gedacht dus: dat is gebleken tijdens een vakantie in Bretagne, toen ik 2 maanden zwanger was.

Symptomen

Wanneer is dat zwangerschapsmasker precies opgedoken?

Toen ik op een ochtend opstond, merkte ik dat ik een bruine vlek boven mijn lip had, precies een spoor van koffie. En ik dacht nochtans dat ik mijn huid maximaal had beschermd met een sunblock! Uiteindelijk heb ik stilaan een mooi masker op mijn hele gezicht gekregen, en nog wel op mijn bovenlip ook ! Ik kreeg het niet weg, er bestaan immers geen wondermiddeltjes om dat te doen verdwijnen. Vorig jaar ben ik zwanger geworden van mijn tweede kindje. Maar deze keer heb ik niet dezelfde fouten gemaakt wat de zon betreft!

De oplossing

Hoe bedoel je ?

Om te beginnen ben ik naar mijn dermatologe geweest. Zij heeft me uitgelegd dat een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door hormonen. Natuurlijk reageert niet elke huid op dezelfde manier, maar je moet opletten in het begin van de zwangerschap. Ze zei dat ik niet persé de zon moest mijden, maar wel een sunblock-crème moest aanbrengen. En vooral ook veel aan zee moest wandelen, wat uitstekend is voor de bloedsomloop. Toen ik terug thuis was, ben ik doorgegaan met zonnecrème op mijn gezicht te smeren. Ik heb haar adviezen gevolgd en geen last meer gehad van een zwangerschapsmasker.  

Aanbevolen voor u

See all articles