Gebruikerservaringen

« Na jaren van allergieën kan ik eindelijk weer in de zon! »

Img_« Na jaren van allergieën kan ik eindelijk weer in de zon! »

Mathilde leed al vanaf haar 18e aan chronische zonneallergie. In die mate dat ze na tal van vervelende ervaringen besloten had om maar definitief uit de zon te blijven. Tot iemand haar aanraadde om dermatologische zonnecrèmes te gebruiken die bescherming bieden tegen UVA en UVB.

Puistjes door puberteit

Mathilde, hoe is die zonneallergie bij jou begonnen?

Ik breng al heel mijn leven mijn vakanties door in het huis van mijn ouders aan zee. In de zomer dat ik 18 werd verschenen er plotseling op mijn decolleté, mijn voorarmen en mijn schouders kleine bobbeltjes, die vervelend jeukten. Ik dacht dat het een huidreactie van tijdelijke aard was. Ik heb dus gewacht tot die uitslag verdween en ben de rest van de zomer blijven genieten van de zon.

Symptomen

Zijn de symptomen toen mettertijd verdwenen?

Niet echt… het werd zelfs erger! Ik ben dol op de zon en ik heb altijd al van elk zonnestraaltje willen genieten al zodra het mooi weer werd. Maar bij elke zonnebeurt begon mijn huid sneller en heviger te reageren, met nog meer uitslag en nog meer jeuk! Ik kwam tot de conclusie dat mijn huid geen zon meer kon verdragen en dat ik er misschien definitief moest uitblijven.

De oplossing

Vond je geen oplossing voor je probleem?

Ik ben toen gaan rondneuzen op een internetforum. Daar vertelde een vrouw me dat ze hetzelfde probleem als ik had: dat was blijkbaar polymorfe lichteruptie of zonneallergie. Ze zei me dat ik het beste een dermatoloog kon gaan raadplegen. Ik heb toen inderdaad een afspraak gemaakt bij een dermatoloog en die heeft me een aangepaste zonnecrème met SPF50 voorgeschreven, die ik in de apotheek moest kopen. En nu gaat het al 2 jaar prima! (maar ik lig in ieder geval ook niet hele dagen in de zon te bakken!!!). In elk geval kan ik nu, na jaren van allergieën, eindelijk weer in de zon!

Aanbevolen voor u

See all articles