Achtergrondinformatie

Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid, mythe of realiteit?

Img_Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid, mythe of realiteit?

Een gevoelige huid en make-up gaan niet altijd zo goed samen. Eén onoplettendheid bij het kiezen van een product en je moet het meteen bekopen met roodheid, irritatie, allergische reacties,… Om problemen met een geïrriteerde huid te vermijden, gebruiken sommige vrouwen helemaal geen make-up meer en leggen ze zich erbij neer om er het hele jaar door wat flets bij te lopen. En toch hoeft dat niet. Er bestaan perfecte oplossingen om ook een gevoelige huid te verzorgen en mooi te maken.

Symptomen

Gevoelige huid en make-up, een moeilijke relatie…

Een gevoelige huid is geen huidtype. Het is een kenmerk waar elk type huid last van kan hebben. Of ze nu atopisch, droog, normaal, gemengd, vet of acne-achtig is, een gevoelige huid is gewoon een erg kwetsbare huid. Zaken die een “gewone” huid wel verdraagt, ervaart zij vaak als een agressie. Daar kan ze op allerlei uiteenlopende manieren op gaan reageren: een trekkend gevoel, irritatie, tintelingen, jeuk, roodheid, afschilferende plekjes, puistjes,... Make-up gebruiken kan dan ook tot heel wat narigheid leiden, en velen geven het daarom gewoon op.

Oorzaken

Make-up die niet altijd aangepast is

Een gevoelige huid is bijzonder veeleisend en reageert vaak slecht op de klassieke make-up uit de parfumerie. Op een huid met een gebrekkige barrièrefunctie doet dergelijke make-up vaak meer kwaad dan goed.

Oplossingen

Het verzorgingsadvies van de gevoelige huid: make-up = verzorging

Voor wie in alle veiligheid wil kunnen genieten van het plezier om zich op te maken, is er specifieke make-up voor de gevoelige huid: met hypoallergene, niet comedogene formules, streng geselecteerde ingrediënten en lichte texturen die zonnebescherming en langdurige hydratatie geven en die de huid in alle transparantie een mooie, frisse en natuurlijke teint geven. Dé nieuwkomer die al die kenmerken in zich verenigt en daarbij beantwoordt aan de vereisten van de meest gevoelige huid is Hydréane BB, de 1e BB-crème van La Roche-Posay (in de apotheek).

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten